13.9 C
Igualada
Diumenge, setembre 27, 2020

La Cuina del Mercat de Calaf presenta un plat de la cuina del 1714

plat.jpg El restaurant de Calaf, La Cuina del Mercat, que gaudeix des de la setmana passada del distintiu de Restaurant de la Ruta 1714, per la seva aposta decidida i de qualitat en l’oferta de cuina històrica del 1714, ha estat convidat a presentar un plat en l’acte arrencada de la cuina del 1714 a Catalunya, que està impulsant del Departament de Cultura a través de l’Agencia Catalana del Patrimoni Cultural, amb el Suport de l’Agència Catalana de Turisme. L’acte que es va realitzar a Barcelona el passat dijous va comptar amb la presència del Conseller de Cultura Ferran Mascarell i el Comissari del Tricentenari Miquel Calzada i hi van participar catorze restaurants d’arreu de Catalunya que impulsen la cuina vinculada al 1714. Durant la presentació, el conseller Mascarell va declarar que la iniciativa “Cuina 1714 marida precisament atributs de patrimoni material amb atributs de patrimoni immaterial que suposa la cuina i la gastronomia” els quals són bàsics “per conèixer el nostre passat i també el nostre present i la nostra essència com a territori. El conseller Mascarell va afegir que “recuperar la cuina també és una forma de recuperar la memòria col·lectiva i per aquesta són essencials quatre conceptes: la identitat, la creativitat, la prosperitat i el sentiment de comunitat”. El plat que va presentar La Cuina del Mercat es la Carbassa a la Morisca i és un dels vint plats seleccionats i adaptats per la doctora Maria Àngels Pérez Sàmper, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, que actualment ofereix aquest restaurant de Calaf en el menú degustació de la Ruta 1714. Aquest plat que combina els sabors mediterranis, les espècies, la carn de xai i l’ou, és un plat que sorprèn a qui el tasta pel que fa a textures, sensacions i aromes. Val a dir que va gaudir d’unes magnífiques valoracions pels gastrònoms i periodistes presents en aquest acte de presentació de la Cuina del 1714. L’aposta de La Cuina del Mercat és ferma i decidida participant, des de fa temps, en diferents projectes de recreació històrica del 1714 impulsats per Cat Patrimoni, empresa que treballa en l’organització i producció d’actes vinculats a la commemoració del Tricentenari 1714-2014.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

67 anys de Fira (part 2)

67 anys de Fira (part 1) Els anys 80 hi va haver un canvi en la Junta directiva de l’entitat que no va saber afrontar...

S’escullen les propostes finalistes del pressupost participatiu de Piera

El passat divendres 18 de setembre es va celebrar a Piera el taller TOP10!, una jornada participativa oberta a tota la ciutadania on s’havia...

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...
Compartir