La Crida Nacional per la República de Torra, Puigdemont i Sánchez s’organitza a l’Anoia
L

4 d'octubre de 2019

La Crida Nacional per la República que encapçalen Carles Puigdemont i Jordi Sánchez comença a caminar a l’Anoia. La presentació es farà avui divendres a 2/4 de 8 del vespre, a la sala polivalent de la Vinícola, a Montbui. L’acte té l’objectiu d’explicar què és i com funcionarà la Crida per formar els nuclis impulsors per municipi o sector de la comarca.

Els organitzadors han triat aquest municipi com a escenari de la presentació “ja que va mostrar a les darreres eleccions municipals com la unitat és el factor clau per al canvi polític i social, deixant de banda interessos partidistes i visions estretes i buscant la voluntat i els interessos de la gent a partir del diàleg i la col·laboració”.

Josep Castelltort, portaveu de l’equip impulsor a l’Anoia, ha explicat que la Crida “és una associació sense afany de lucre que té per finalitat forjar la unitat de l’acció política de l’independentisme. No és un partit, però la Crida preveu la possibilitat de presentar-se en una contesa electoral si es creu que serà la forma més oportuna i eficaç de contribuir a la unitat i a la independència”.

Castelltort afegeix que “la Crida té tres corrents ideològics constituïts: esquerra, socialdemòcrata i liberal. Encara se’n proposen tres més: verd, feminista i conservador. Es tracta de fer efectiu que tots els catalans, sigui quina sigui la seva tendència, s’uneixin per aconseguir fer efectiva la república catalana. No serà una opció, perquè les ha d’abraçar totes”. Un cop aconseguida la República Catalana, la Crida es dissoldrà, així ho estableixen els estatuts. “Llavors serà el moment que el poble trii les seves opcions majoritàries. Ara cal anar tots junts”, diu Castelltort.

Un grup important de socis de la Crida prové de l’ANC, encapçalat pel seu expresident Jordi Sánchez, i també té el suport de bona part del grup de Junts x Catalunya i del president Quim Torra. Josep Castelltort explica que “a la Crida hi cap tothom i s’hi vol incloure a tothom que estigui per fer efectiu el mandat del Referèndum del 1er d’Octubre de fer efectiva la independència contruint la República Catalana. Volem per realitzar el desig d’unitat de la gran majoria de catalans, superant les resistències del tres partits independentistes principals (ERC, PdCat i CUP)”.

La Crida s’organitzarà i esdevindrà operativa aquests propers tres mesos, amb sectorials internes, corrents d’opinió i organització territorial.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?