21.2 C
Igualada
Dimecres, març 22, 2023

La Corte del Faraon torna a l’Ateneu aquest cap de setmana

La producció més emblemàtica de l’Ateneu Igualadí, La Corte del Faraón, torna a l’escenari per darrera vegada aquest dissabte i diumenge.

Després que es representés per primer cop durant la passada Festa Major d’Igualada, la sarsuela “La Corte del Faraón” es tornarà a representar a l’Ateneu Igualadí els propers 11 i 12 de febrer. Es tracta d’una «opereta bíblica» amb elements de revista musical i òpera que va ser considerada indecent per la junta de l’Ateneu de l’any 1910. 112 anys després, el Teatre Municipal de l’Ateneu acollia l’agost passat, quasi en un acte de reparació, la representació d’una versió d’aquesta obra.

La Igualada fabril de principis de segle XX, plena d’intrigues i batalles polítiques entre partidaris i detractors dels Godó, esperava amb impaciència l’estrena de “La Corte del Faraón” a la ciutat. Una representació que s’havia de produir durant la temporada teatral de 1910/1911 de l’Ateneu Igualadí i que davant de les protestes d’alguns sectors de la ciutat va ser prohibida. Aquest és el punt de partida d’aquesta versió de la sarsuela dirigida i dramatitzada pel dramaturg Pep Farrés i que compta amb la direcció musical de Josep Miquel Mindán, la direcció coreogràfica de Mariona Camèlia i la direcció de cors de Laia Cuadras. Una idea original del gestor cultural igualadí Pau Duran, i on també hi participen la JOSA, la Coral Xalest i components de l’Estudi de dansa i expressió dell’ARTE. L’escenografia és obra Xavi Salo que junt amb la figurinista Roser Cubi i l’il·luminador Rafael Roca han treballat en una posada en escena colorista i espectacular.

En aquesta versió de la sarsuela, la del 2022, es combinen els temes musicals amb una comèdia que té com a protagonistes en els membres de la junta de l’any 1910, les forces vives de la ciutat i els membres de la companyia de l’obra i que representaran Maria Berenguer, Laia Borràs, Iris Cabré, Cesc Marginet, Joan Valentí, Marçal Gené, Sheila Grados, Francesc Mas, Mireia Moncunill i Abel Reyes.

Un exercici de reparació col·lectiva que vol fer reflexionar a l’espectador sobre els marges de la llibertat d’expressió i que ha estat produït per l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera en col·laboració amb l’Ajuntament d’Igualada en ocasió de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2022.

Les entrades estan disponibles a tiquetsigualada.cat.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Jordi Cuadras organitza cafès als barris per escoltar els veïns “de tu a tu”

El candidat a l’alcaldia d’Igualada per Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, està reunint-se amb els veïns i veïnes de tots els barris amb cafès oberts...

Noves línies I1 i I2 a l’Escola Font de l’Anoia de Sant Martí Sesgueioles

L’Escola Font de l’Anoia creix i una de les aules de l’escola s’obrirà als infants d’1 i 2 anys, actuant com a llar d’infants....

Les actituds racistes i xenòfobes segueixen presents a l’Anoia segons un estudi del Consell Comarcal

En el marc del Dia contra l’Eliminació de la Discriminació Racial que se celebra el dia 21 de març, el Consell Comarcal de l’Anoia...

Últimes notícies