La consellera igualadina, Alba Vergés, mare d’una nena, Anhel

396

La consellera igualadina de Salut, Alba Vergés, ha delegat aquesta setmana les seves competències en el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, durant el permís de maternitat. Vergés ha estat mare d’una nena, l’Anhel, la matinada de dimecres a dijous. La delegació de competències es publica aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). És la primera vegada que una consellera de la Generalitat agafa un permís de maternitat. La igualadina no té previst reincorporar-se fins després de Nadal.

La secretària general de Salut, Laura Pelay, assumirà les competències en matèria de procediment administratiu, com per exemple són la formalització i autorització de convenis, encàrrecs de gestió o subvencions, mentre que el director de Serveis, Xavier Rodríguez, serà l’encarregat de la gestió econòmica i contractació administrativa per agilitzar la tramitació i resolució d’assumptes en matèria pressupostària i comptable, com també publica el DOGC. Correspondran a Aragonès les funcions que només poden exercir els consellers, com per exemple la participació al Consell Executiu o la signatura per a determinats assumptes, segons han explicat fonts del Departament.

Vergés ha explicat en diverses ocasions en les darreres setmanes que la conselleria té un equip de professionals, comandats per la secretària general i el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, que la faran funcionar amb normalitat durant els mesos en què ella estigui de baixa. Vergés va ser també innovadora a l’hora d’alletar el seu primer fill. Aleshores acabava de mare per primera vegada i es van adaptar espais al Parlament perquè Vergés pogués donar el pit.