15.7 C
Igualada
Dilluns, octubre 26, 2020

La consellera Alba Vergés inaugura el IV Curs bàsic de Cirurgia Endoscòpica per a residents de segon i tercer any de ginecologia

Els passat 18, 19 i 20 de setembre, el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital d’Igualada va organitzar IV Curs Avançat de Cirurgia Endoscòpica per a residents R-2 i R-3 de tot el territori català amb l’assistència d’alguns residents d’altres comunitats, reunint aproximadament uns 80 ginecòlegs en formació a la nostra ciutat.

El curs va ser inaugurat per la consellera de salut, Alba Vergés, que es va dirigir donant la benvinguda als assistents, sentint-se orgullosa d’acollir-los a la seva pròpia ciutat. Va destacar també la importància en la metodologia de la formació amb equips quirúrgics de simulació per a l’adquisició d’habilitats.

A l’acte d’inauguració va estar acompanyada també pel gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran Garcia, el regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació, Fermí Capdevila i el Dr. Pere Brescó, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital d’Igualada.

El curs de residents neix d’una iniciativa de la secció d’Endoscòpia de la SEGO, amb l’objectiu de crear uns cursos, tots iguals, i en 5 regions diferents perquè tots els residents puguin assistir i poder donar una formació uniforme a tota Espanya a un preu molt reduït, facilitant així l’assistència.

Cada any es fa un curs alternativament; si bé un any es fa el d’iniciació, o bàsic, de residents de segon i tercer any, el següent any es fa l’avançat, per a residents de quart i adjunts joves.

La participació majoritària per part dels residents en totes les edicions realitzades consoliden aquests cursos com a referent en formació de cirurgia endoscòpica ginecològica.

Les sessions formatives van alternar presentacions teòriques relacionades amb el tractament quirúrgic de diferents patologies (endometriosis, patologia uterina, disfuncions del sòl pelvià, oncologia) i tècniques quirúrgiques específiques per via laparoscòpica, així com retransmissió de cirurgies en directe amb la possibilitat de comunicació dels assistents amb els propis cirurgians durant la realització de la intervenció quirúrgica.

Durant el curs, els metges residents participen en simulacions pràctiques amb “pelvitrainer” que permeten l’adquisició de les habilitats oculomanuals necessàries en les tècniques laparoscòpiques, amb la realització d’un examen (homologat a nivell europeu per la ESGE (societat europea d’endoscòpia)) que permet valorar objectivament les habilitats pròpies en relació a una extensa base de dades europea.

El projecte és liderat pel director de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital d’Igualada, el Dr. Pere Brescó, que és el president actual de la “Sección de Endoscopia” de la SEGO i a més director del la “Escuela Internacional de Endoscopia Ginecológica” amb seu a l’Hospital d’Igualada.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Aleix Camats (CAI), campió d’Espanya Sub-16 en Disc

Els atletes Sub-16 del C.A. Igualada Petromiralles/Jocnet Aleix Camats i Carla Bisbal, van assolir sengles medalles d'Or i Bronze respectivament, en la seva participació...

Els alcaldes d’ERC Anoia demanen “màxima prudència i reduir les activitats”

Els 17 alcaldes i alcaldesses d’ERC a la comarca de l’Anoia demanen a tota la població “extremar les precaucions” i que tothom segueixi “les...

La pandèmia, una oportunitat per al repoblament dels micropobles

Arran de la pandèmia de la covid-19 i la implantació del teletreball, moltes famílies s'han replantejat marxar de les ciutats per anar a viure...

Victòria curta

CF PALLEJÀ 1 CF IGUALADA 2 Les blaves arribaven a un camp on sempre és complicat puntuar-hi i on s’hauria de suar de valent per aconseguir...

Tres punts d’honor

CF IGUALADA 1 CE MANRESA 0 Gairebé vuit mesos més tard, tornava la Tercera Divisió, a Les Comes. I el duel era ni més ni menys...
Compartir