24.1 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

La Companyia Sgratta arriba amb “La princesa en texans a l’Ateneu” de la mà de Xarxa

Demà diumenge, 17 de març, a ¼ d’1 del migdia, el grup Xarxa Igualada presentarà el penúltim espectacle de la temporada La princesa en texans, al Teatre Municipal l’Ateneu. Clara Gavaldà i Joan Cirera fa més de vint anys que expliquen contes arreu i creen espectacles per al públic familiar, primer amb el grup Nets i Polits i després amb deParranda. Al novembre de 2012 van crear La Companyia Sgratta i a l’estiu de 2013 van estrenar amb gran èxit el seu primer espectacle Sol amb la Lluna.
Les entrades són a 6€ i a 5€ per als socis de Xarxa. La venda d’entrades és al vestíbul de l’Ateneu, des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

La princesa en texans
Al país del Poble Sec fa temps que no hi plou, i per acabar-ho d’arreglar, un terrorífic drac es beu la poca aigua que raja de la Font Dolça. Aconseguirà la princesa Maribel fer fora el drac? Ho aconseguirà el cavaller? Arribarà finalment l’aigua al poble? Prepareu-vos, perquè dos peculiars venedors ambulants ens explicaran aquesta fantàstica llegenda. Coneixerem una princesa molt especial, que amb l’ajuda d’una pila de personatges entranyables i divertits, ens ensenyarà que l’important no és qui ets, sinó com ets. Una obra de teatre familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure.

L’obra es basa en El país del poble sec de Clara Gavaldà i Joel Joan. La mateixa Clara i Joan Cirera han escrit aquest espectacle i en són els seus intèrprets. La música és de David Moreno, i Paula Crespo és la dissenyadora de la il·luminació. Les coreografies són de Guillem Cirera. L’escenografia és de Joan Careta i el Popo-up de Roiberta Brida. Nídia Tusal ha dissenyat el vestuari i l’ha confeccionat conjuntament amb Marta Pell.

La Companyia Sgratta
Clara Gavaldà Guiteras (Avinyó 1974) ja de ben petita ha participat en diversos muntatges amateurs i encara ara no ho ha deixat, ja que participa de forma regular als muntatges del Grup de Teatre d’Avinyó. A partir de 1997 entra a la companyia Nets i Polits, la filial infantil de la companyia de teatre de carrer Gog i Magog, on feia d’animadora, actriu i xanquera en els espectacles Animalció (1996), Spum! (1998) i diversos muntatges a mida. Seguidament amb deParranda presenten Nem de parranda (2000), Banquet d’històries (2000), Tela Marinera (2002), El Regal de la princesa (2004). A partir d’aquest moment es dedica a fer de rondallaire explicant contes en biblioteques, escoles i treballant per a editorials. Al llarg d’aquests anys també ha impartit cursos de narració de contes i ha rebut classes de formació musical. Finalment amb La Companyia Sgratta ha creat i interpretat Sol amb la Lluna (2013) i De què fan olor els pets? (2016).

Joan Cirera Pintó (Manresa 1976) després de participar en diversos muntatges amateurs i de fer alguns cursos de teatre, decideix que això de fer teatre no està fet per a ell i es posa a estudiar imatge i so amb la idea de ser tècnic. A partir d’aquí passa a estar del 1997 al 2000 a la companyia Nets i Polits, la filial infantil de la companyia de teatre de carrer Gog i Magog, on a més de portar la part tècnica també feia d’animador i xanquer en els espectacles Animalció (1996), Spum! (1998) i diversos muntatges a mida. Seguidament comença a fer ‘hores del conte’ a biblioteques i amb deParranda presenten Nem de parranda (2000), Banquet d’històries (2000), Tela Marinera (2002), El Regal de la princesa (2004), El Sarau (2005), Cacau de contes (2006), Revetlla (2008), Guirigall (2009) i la reposició de Banquet d’històries (2011). Companyia Sgratta ha creat i interpretat Sol amb la Lluna (2013) i De què fan olor els pets? (2016).

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies