La comèdia d’intriga “Idiota” arriba diumenge al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada
L

30 d'octubre de 2015

idiota.jpg

Ramon Madaula i Anna Sahun convertiran diumenge el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada en una sala d’experiments psicològics amb la interpretació de l’espectacle Idiota. Aquesta comèdia, escrita i dirigida per Jordi Casanovas i amb bones dosis d’humor negre i suspens, aconsegueix inquietar l’espectador, que acaba posant-se en la pell del neguitós protagonista. L’obra ha estat nominada als premis Butaca 2015 al millor text teatral. L’espectacle es podrà veure aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19h.
Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dissabte, de 19 a 21h, i dissabte i diumenge, d’11 a 14h. També al portal www.ticketea.com i, des de dues hores abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros amb descomptes per a diversos col·lectius. L’espectacle forma part del programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu promoure l’accés dels joves de 18 a 25 anys a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts.

Idiota, ironia i tensió
Un home afectat per la crisi, amb la urgència de fer alguna cosa per tirar endavant, es presenta a unes molt ben remunerades proves psicològiques. Formen part d’un misteriós experiment que una important fundació està desenvolupant. El que l’home creu que serà una manera fàcil i senzilla d’aconseguir els diners que necessita per resoldre els seus problemes econòmics, es convertirà en una autèntica trampa, tant física com psicològica. Una atractiva psicòloga el posarà a prova duent-lo a reaccions totalment insospitades per ell. Només concentrant-se serà capaç de sortir-se’n. Si no ho aconsegueix, el final serà fatal.
Aquesta obra significa el retorn de Jordi Casanovas al thriller i a la comèdia negra després de les obres Un home amb ulleres de pasta i Sopar amb batalla. Un joc negre, divertit i ple de suspens que situarà al protagonista al límit de la seva paciència i al límit de la seva raó. Un joc també per l’espectador, que haurà de resoldre els diferents obstacles que se li presentin al nostre protagonista des de la seva butaca. Com diu l’autor “hi ha un toc de ciència ficció a la prova i una mica de terror en la forma en què ho rep el protagonista; tenia ganes de tornar al thriller, de jugar amb l’enigma i que el públic hi participés i en gaudís. El sol fet que hi hagi dos actors tota l’estona a escena, fa pujar molt la tensió”.
Idiota és un duel interpretatiu a càrrec de dos excel·lents actors del nostre país. Anna Sahun, que torna a fer de dolenta, fa un treball impecable amb la seva interpretació d’una dona freda i seriosa. Una psicòloga que posa a prova i porta a terrenys insospitats el personatge que interpreta Ramon Madaula. Afirma que “vam plantejar aquesta obra com una pregunta més que no una resposta, és el públic qui decideix si som idiotes o no i en quin grau”.
Anna Sahun, molt coneguda pels seus papers a La Riera i Porca misèria, ha participat també en muntatges del Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. Ramon Madaula, de la seva banda, ha compaginat l’espectacle Idiota amb la gira de La partida, una obra dirigida per Julio Manrique i un dels èxits de la temporada passada al Teatre Romea. Al Teatre Lliure ha interpretat també El rei Lear, amb Núria Espert, dirigits per Lluís Pasqual. Per la seva interpretació del comte de Kent ha estat nominat també als Premis Butaca.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta