La Capella de Música de la Tossa, convidada al Festival d’Orgue de Capellades

108

Diumenge 10 de juny, a les 6 de la tarda, a l’Església de Santa Maria de Capellades i dins del darrer concert del Festival d’Orgue 2018, la coral igualadina “Capella de Música de La Tossa”, sota la direcció de Frederic Prat i Giner i acompanyada per el mestre organista Josep Xaubet i Faura, interpretarà la Missa en honor de Sant Josep de Calassanç, Op. 36 d’Oreste Ravanello, organista i compositor italià, nascut a Venècia l’any 1871 i mort a Pàdua el 1938.
Es tracta d’una missa per a dues veus iguals amb acompanyament d’orgue composada en recordança del gran pedagog aragonès Sant Josep de Calassanç, fundador de l’orde dels Escolapis, molt estesa a la regió italiana del Veneto i que va morir a Roma l’any 1648.
Les parts vocals d’aquesta missa flueixen i es canvien bé, l’acompanyament de l’orgue, que recolza sòbriament les veus, sense aclaparar-les mai, l’arquitectura de les peces individuals que es proposa i aconsegueix la unitat dins la varietat, revelen la mà docta i experta del seu compositor. La inspiració hi és clara i sentida. Veus i orgue ens parlen amb sinceritat i simplicitat.