Les noves mesures de seguretat decretades pel govern fan que es cancel·li la parada d’Òmnium en ruta a Igualada

26 d'agost de 2020

La campanya d’estiu d’Òmnium Cultural, Òmnium en Ruta, havia d’arribar a Igualada el diumenge 30 d’agost. Però finalment no serà així, degut a les noves mesures decretades per la Generalitat per tal de reduir els contagis de coronavirus. La campanya contra els poders de l’Estat va ser presentada el passat mes de juliol al Col·legi de Periodistes de Barcelona pel vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i per la vocal de l’entitat, Neus Torbisco, doctora en dret, professora de la Universitat Pompeu Fabra i experta en drets humans.

En la justificació de la campanya, Òmnium Cultural manifesta que “aquest estiu continua sent un estiu sense normalitat. Estem patint encara una pandèmia que ha estat mal gestionada per part d’un estat corrupte, demofòbic i que se sent més còmode aplicant eines del segle XIX que no pas del segle XXI. Vivim en un estat que ha renunciat a defensar els interessos dels més desafavorits, que recepta més centralització mentre és incapaç d’atendre necessitats bàsiques, que vol aprofitar-se de la pandèmia per receptar més autoritarisme, per laminar els drets civils i polítics que són imprescindibles per conquerir una vida digna”. I afegeixen que “davant d’aquest estat que vulnera drets fonamentals i empresona la llibertat d’expressió i la protesta, amb la responsabilitat civil i sanitària que el moment reclama, cal que tornem a mobilitzar-nos als carrers pels drets humans, socials i nacionals. De la mateixa manera que bona part de la societat civil ha fet durant la pandèmia, cal que tots ens tornem a implicar per aixecar el país, des de la solidaritat i l’empoderament col·lectiu, i per no deixar ningú pel camí”.

L’equipament mòbil que estava recorrent el país durant tot l’estiu s’havia d’instal·lar i havia de comptar amb un espectacle infantil, la presentació d’un llibre i una conversa entre diverses persones de la comarca. De moment, però, aquests actes queden suspesos.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta