29.4 C
Igualada
Dimecres, juny 29, 2022

La campanya “Mou-te pel zero” ja té nous reptes disponibles

La campanya ‘Mou-te pel zero a Igualada!’, estrenada el passat 16 de juny, té per objectiu promoure hàbits sostenibles que contribueixen a prevenir i reduir la generació de residus i apostin per la compra de proximitat. Es tracta d’una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament d’Igualada conjuntament amb l’empresa Go Zero Waste i que compta amb el suport de les empreses igualadines Buff i Curtidos Badia.

L’Ajuntament d’Igualada ha fet entrega dels premis del sorteig celebrat el passat 17 de gener. Un sorteig que se celebra cada dos mesos i per participar cal haver assolit alguns dels reptes que proposa l’aplicació per a mòbils del projecte (Go Zero Waste), disponible per a iOS i Android. Cada repte aconseguit fa sumar uns punts que garanteixen la participació en el sorteig de premis. Aquests reptes van de menor a major dificultat d’assoliment i són molt variats. La idea és que tothom pugui iniciar el seu camí cap al residu zero escollint la fórmula més adequada.Els premis d’aquest últim sorteig han sigut set packs de productes de la marca Buff, entre els quals hi trobem tubulars pel coll, diademes, gorres i barrets, així com dues targetes regal per bescanviar al comerç local valorades en 20 euros.

Al ser un projecte que promou el comerç local i la reducció de residus entre els igualadins i les igualadines, molts dels reptes a assolir, així com algunes de les activitats que es proposen, vinculen les dues temàtiques. En aquest sentit, es plantegen un seguit de noves propostes que es distribuiran al llarg dels propers mesos.

 

Per una banda, s’han renovat els reptes de l’aplicació i des de l’1 de febrer ja es troben disponibles. Entre altres, hi podem trobar el de comprar pa amb una bossa de tela, demanar un llibre de préstec a la biblioteca, portar un producte a la deixalleria, reparar una peça de roba o comprar productes de segona mà.

A més, el proper dissabte 5 de març, es durà a terme un taller de cuina a l’Aula de Cuina del Mercat de la Masuca. Es tracta d’un taller d’aprofitament alimentari a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant.

Durant els propers mesos, també es realitzaran activitats de recollida de residus, les quals seran convocades més endavant, seguint les convocatòries europees.
Finalment, es durà a terme una prova pilot al Mercat de la Masuca, amb una nova línia d’assoliment de reptes. Es disposarà d’una targeta en la que hi constaran un seguit de reptes. Per complimentar-los s’haurà d’efectuar alguna acció o compra en el mateix mercat i en el cas d’assolir-los tots, s’entregarà la butlleta a l’organització per rebre un premi directament, així com entrar en el sorteig bimensual de productes.

Tota aquesta informació estarà disponible a la web de comerç (www.comerçigualada.net) i a la web de Mou-te pel zero (https://moutepelzero.cat/igualada/).

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...

Piera instal·la un nou cat hotel, decorat pels alumnes de l’Escola Creixà

L'aposta de l'Ajuntament de Piera pels cat hotels segueix endavant. Ara, la campanya ha passat per l'Escola Creixà de Can Canals Els cat hotels són...

El Museu Molí Paperer estrena un espai dedicat a l’aqüífer Carme-Capellades

Aquest dimarts al matí s’ha estrenat un nou espai audiovisual dedicat a l’aqüifer Carme-Capellades, que es podrà visitar al Museu Molí Paperer de Capellades....

Comencen les obres de la cuina del Gabriel Castellà, que estaran a punt al setembre

Les obres de la cuina de l’Escola Gabriel Castellà ja han començat i la instal·lació serà una realitat al mes de setembre. Aquest és...

El Parc Central celebra els 5 anys amb les obres d’ampliació a punt de començar

Aquest dissabte 25 de juny, Igualada ha celebrat el 5è aniversari del Parc Central amb una jornada plena d’activitats. Durant tota la tarda i...
Compartir