7.6 C
Igualada
Divendres, abril 16, 2021

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc a la ciutat d’Igualada el dia 2 d’octubre del 2021, consolidada com a esdeveniment de referència on descobrir les varietats agrícoles tradicionals i les plantes silvestres comestibles.

Per tal de confeccionar-ne el programa, el Col·lectiu Eixarcolant ha obert el període de presentació de candidatures. Fins el proper dia 30 d’abril, es recolliran propostes dels projectes i professionals que optin a formar-ne part. D’entre totes les candidatures rebudes es seleccionaran les més adequades, per tal de generar un programa amb la màxima qualitat i diversitat.


Tothom qui vulgui presentar la seva proposta, pot fer-ho mitjançant l’espai habilitat a la web del Col·lectiu Eixarcolant, al qual podeu accedir a través del següent enllaç: https://eixarcolant.cat/pagines/6aJGPO

Júlia Solé, responsable de comunicació de l’entitat afirma que “és molt important oferir mecanismes participatius per tal de garantir una Jornada plural i de qualitat i que contribueixi a transformar el model agroalimentari i social actual. Animem a totes les persones i projectes amb inquietuds a presentar la seva proposta”.

La recollida de propostes s’estructura en els diferents blocs temàtics dels quals consta la Jornada -tasts, tallers, xerrades o sortides, entre d’altres-. Alhora, també s’ha obert el període d’inscripció per optar a un dels espais de la fira de productes silvestres i varietats que té lloc en el si de la Jornada.

Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant, indica que “La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades seguirà fidel a la seva essència, donant a conèixer plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que malauradament tants cops han quedat relegades a segon un segon pla. Mereixen ser conegudes, estudiades i integrades a la nostra alimentació diària, no només per les seves propietats i multitud d’aplicacions, sinó també pels beneficis que generen pel medi ambient i pel teixit socioeconòmic local”.

Per aconseguir-ho, el Col·lectiu Eixarcolant aposta un any més pel talent més reconegut, productors locals, projectes, entitats i experts que treballen en projectes transformadors entorn les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals I és per això que inicia el període de recollida de candidatures d’un programa que es preveu fer públic a principis d’estiu.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Barraques GO! lliura el premi del vol en globus sortejat entre tots els participants

Barraques GO! ha lliurat aquest mes de març el premi d’un vol en globus per a 4 persones sortejat entre els participants de l’edició...

Ajuts extraordinaris per a preservar els edificis del nucli antic de Piera

Amb la voluntat d’incentivar la preservació dels edificis del casc antic i millorar-ne l’accessibilitat, l’Ajuntament ha aprovat les bases per a la concessió d’ajuts...

“Els polítics haurien de donar un cop de puny damunt la taula i dir prou a tantes plataformes del “No pel No”

El president de l’Associació Polígons dels Plans i expresident de la UEA, Ramon Felip, ha volgut aquesta setmana dir-hi la seva a l’entorn del...

Obertes les inscripcions per participar al 15è Certamen de Música Jove

Ja està obert, fins el 14 de maig, el període d’inscripcions per participar a la 15a edició del Certamen de Música Jove d'Igualada. Aquest...

“Mentre els carrers dormien” i més…, una introspectiva i emotiva passió per la pintura, de la mà d’Anna Carretero Garcia

Aquests dies, la sala - galeria d’art Nivell 46, un espai diàfan i acollidor, destinat a les creacions de diferents artistes d’Igualada i comarca,...
Compartir