17.3 C
Igualada
Divendres, setembre 30, 2022

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc a la ciutat d’Igualada el dia 2 d’octubre del 2021, consolidada com a esdeveniment de referència on descobrir les varietats agrícoles tradicionals i les plantes silvestres comestibles.

Per tal de confeccionar-ne el programa, el Col·lectiu Eixarcolant ha obert el període de presentació de candidatures. Fins el proper dia 30 d’abril, es recolliran propostes dels projectes i professionals que optin a formar-ne part. D’entre totes les candidatures rebudes es seleccionaran les més adequades, per tal de generar un programa amb la màxima qualitat i diversitat.


Tothom qui vulgui presentar la seva proposta, pot fer-ho mitjançant l’espai habilitat a la web del Col·lectiu Eixarcolant, al qual podeu accedir a través del següent enllaç: https://eixarcolant.cat/pagines/6aJGPO

Júlia Solé, responsable de comunicació de l’entitat afirma que “és molt important oferir mecanismes participatius per tal de garantir una Jornada plural i de qualitat i que contribueixi a transformar el model agroalimentari i social actual. Animem a totes les persones i projectes amb inquietuds a presentar la seva proposta”.

La recollida de propostes s’estructura en els diferents blocs temàtics dels quals consta la Jornada -tasts, tallers, xerrades o sortides, entre d’altres-. Alhora, també s’ha obert el període d’inscripció per optar a un dels espais de la fira de productes silvestres i varietats que té lloc en el si de la Jornada.

Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant, indica que “La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades seguirà fidel a la seva essència, donant a conèixer plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que malauradament tants cops han quedat relegades a segon un segon pla. Mereixen ser conegudes, estudiades i integrades a la nostra alimentació diària, no només per les seves propietats i multitud d’aplicacions, sinó també pels beneficis que generen pel medi ambient i pel teixit socioeconòmic local”.

Per aconseguir-ho, el Col·lectiu Eixarcolant aposta un any més pel talent més reconegut, productors locals, projectes, entitats i experts que treballen en projectes transformadors entorn les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals I és per això que inicia el període de recollida de candidatures d’un programa que es preveu fer públic a principis d’estiu.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La 10a Mostra d’entitats enceta l’Octubre Solidari a Igualada

La programació de l’Octubre Solidari 2022 comprèn un recull d’activitats concentrades en un mes i mig i promogudes per les diferents entitats que integren...

L’aeròdrom acull demà dissabte una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 1 d’octubre a decenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al...

Fer-se el mort

A vegades, el naufragi obliga l’home a nedar mar endins; d’altres vegades ho fa voluntàriament. S’allunya de la costa amb ritme constant, les veus...

El cantautor Josep Tero i l’hel·lenista Eusebi Ayensa oferiran un acte poèticomusical

Òmnium Anoia ha organitzat per al proper divendres 30 de setembre la presentació literària de l’antologia de poesia catalana Una vela en el mar blau,...

La segona edició del TEDxIgualada posarà l’accent en el talent local

Després de l’èxit del TEDxIgualada 2021, el Teatre de l’Ateneu d’Igualada tornarà a acollir una nova edició d’aquesta iniciativa que posa la ciutat d’Igualada...
Compartir