18.4 C
Igualada
Divendres, setembre 25, 2020

La 125a edició de la Festa de Reis d’Igualada arriba acompanyada d’una gran exposició

Aquest dimecres es van presentar els actes del tradicional cicle de Reis, que aquest any presenten novetats destacades, amb motiu de la commemoració dels 125 anys de la cavalcada. Per celebrar aquesta efemèride, la Comissió Cavalcada de Reis Fundació Privada ha organitzat una sèrie d’activitats que ja es van iniciar aquest dilluns amb una conferència inclosa a la programació de l’AUGA.

La propera cita és el dijous 19 de desembre. Aquell dia, a les 19.30 h, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament, l’acte institucional d’inauguració de la 125a Festa dels Reis d’Igualada, que inclou l’estrena de l’exposició Scala Reis, que fa un recorregut retrospectiu sobre aquesta tradicional festa.

La mostra estarà distribuïda en diversos espais de la ciutat. La Sala Municipal, amb el títol “Capes i plomes”, estarà dedicada al vestuari i a la indumentària. El Casal Popular d’Igualada, el Foment, mostrarà l’arxiu fotogràfic vinculat als patges i les escales, amb una actuació sobre les façanes de l’edifici. L’Ateneu Igualadí acollirà “Les cartes”, amb l’arxiu fotogràfic i documentació vinculada al lliurament de la carta al Patge Faruk. La Sala l’Empremta d’Òmnium Cultural serà l’escenari de “Crides i Músiques” amb un recull de les crides, les auques i les músiques pròpies i vinculades a la festa. El vestíbul de l’Ajuntament dedicarà l’espai Igualadiníssim a aquest 125è aniversari, amb imatges de totes les èpoques. I el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia acollirà “Llibres”, una mostra de les diverses edicions dels llibres blanc i negre que tradicionalment acompanyen el Patge Faruk.

A més de tots aquests espais, l’exposició s’estendrà també una mostra de fotografies de la Festa que es podran veure a diversos comerços repartits en totes les zones de la ciutat.
Entre les novetats creades expressament per a la celebració també cal destacar: unes figuretes de pessebre que reprodueixen els Tres Reis, un logotip exclusiu del 125è aniversari i un domàs per penjar als balcons i finestres. A més, les monedes de xocolata i l’embolcall d’aquestes llaminadures amb què el Patge Faruk obsequia la mainada tindran en el seu revers la reproducció del logotip commemoratiu, que també lluirà en el renovat disseny de les bosses plenes d’obsequis que es lliuren als infants el dia 1 de gener.

Calendari de la festa
Pel que fa les activitats pròpies de la festa dels Reis d’Igualada, la programació s’estrenarà, com és habitual, amb l’arribada del Patge Faruk al Pavelló de les Comes, el 28 de desembre. A les 18.30 h. començarà el festival infantil, amenitzat pel Grup “La Cremallera”, i a les 20 h farà l’entrada el Patge Faruk, que abans haurà fet un petit recorregut amb el seu seguici pels principals carrers de la ciutat,.

A partir del 31 de desembre i fins el dia 4 de gener s’emetran els missatges radiofònics del Patge Faruk, a través de Ràdio Igualada. I el lliurament de cartes al Patge Faruk tindrà lloc el dia 1 de gener al Teatre Municipal de l’Ateneu, des de les 10.30 h fins a les 14.30 h. La recepció de paquets serà a l‘Avinguda Mestre Muntaner 99, (edifici Cal Carner) durant els dies 2,3 i 4 de gener.

Finalment, el dia 5 de gener Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Igualada. La recepció i benvinguda als Reis per part de les autoritats locals, en què també es preveu la presència de la consellera de Cultura, Mariàngels Vilallonga, serà al Passeig Verdaguer, cantonada amb el carrer Joaquima Vedruna. A les 18.00 s’iniciarà la Cavalcada.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...

“Paisatges i racons de l’Anoia”, un valuós reportatge gràfic de Joan Sala i Joan Felip

La Aquests dies, a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb el reclam de: “Paisatges i racons de l’Anoia” s’exposen 43 fotografies...

67 anys de Fira (part 1)

67 anys de Fira (part 2) El context econòmic i social dels anys 50 va ser favorable (després d’un anys anteriors de greu davallada econòmica...
Compartir