11 C
Igualada
Dissabte, gener 23, 2021

Junts per Vilanova i Decide, a favor de la nova zona comercial, mentres que Esquerra s’abstindrà

Després que Vilanova365 mogués fitxa i anunciés que permetria l’aprovació de la nova zona comercial al barri Bonavista de Vilanova, diversos grups polítics de la ciutat també han sortit a dir-hi la seva. Aquest dimecres, 20 de febrer, a les 7 de la tarda, hi ha prevista la celebració d’un ple extraordinari per tractar el tema.

Des de Vilanova Decide, en un comunicat, fan palesa la claretat de la seva postura sobre la implantació d’una zona comercial al municipi. “Hem defensat el projecte des de l’honestedat de no voler vincular unes eleccions amb el projecte. El defensem perquè és un focus de dinamisme comercial i una oportunitat de generar feina”.

Decide, des de l’inici del projecte “va demanar a l’alcaldessa que obrís aquest projecte a tots els partits perquè havíem d’estar units i informats defensant un projecte de ciutat”. “No vam estar d’acord amb què el regidor d’Urbanisme Cividanes portés les reunions i negociacions amb la promotora en solitari i encara menys que apartés als tècnics municipals”.

A més, respecte a la roda de premsa realitzada per Vanesa González, de Vilanova365, la setmana passada, diuen desconfiar dels motius del canvi d’opinió respecte del projecte per part de V365. I finalment es mostren favorables a la convocatòria de l’assemblea ciutadana així com a la celebració d’un ple extraordinari.

Sí crític  per part de Junts per Vilanova
Per la seva banda, Junts per Vilanova va fer publicar la seva posició a través d’un altre comunicat. En aquest, deixen clar des d’un inici “el nostre ferm compromís amb tot allò que representi una millora pel nostre poble” i afegeixen que ” lluny de les tesis i afany de protagonisme de l’alcaldessa, que no ha sabut gestionar políticament aquesta situació i enfrontament amb el seu propi equip de govern, i finalment hem hagut de ser nosaltres qui fem possible tirar endavant aquest projecte que permetrà urbanitzar una nova zona de lleure, oci i habitatge a Vilanova del Camí”. Junts per Vilanova acaba el comunicat anunciant que el seu únic regidor votarà “críticament a favor d’un bon projecte per el nostre municipi i en contra de la nefasta gestió duta a terme per aquest equip de govern”.

Abstenció d’Esquerra

La formació republicana a Vilanova del Camí ha decidit que s’abstindrà en la votació sobre el projecte urbanístic i nova zona comercial al barri de Bonavista.

Des d’Esquerra creuen que “és un projecte de gran envergadura i que serà de gran repercussió tan per Vilanova com per la resta de la comarca i que per això cal tenir un debat amb calma”. És per això que els republicans estan “en contra d’aprovar-lo de pressa i corrent, influenciats per les eleccions municipals”.

Des d’Esquerra no tanquen la porta a aprovar el projecte més endavant, però ho volen fer parlant amb tots els sectors implicats, especialment els petits comerciants de Vilanova.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Un estudi diagnostica la prostitució a l’Anoia i la Catalunya Central

L’exercici de la prostitució i el seu abordatge ha estat una qüestió de constants debats polítics, socials i acadèmics en els últims anys. Amb...

Igualada Mentoring posa en contacte a 40 mentors i autònoms

El programa de suport per a micropimes i autònoms, impulsat conjuntament per l’Ajuntament i la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Igualada Mentoring, ja està en...

Superar obstacles

Quina primeria d’any! En el camp d’allò més concret i local l’aferrament de la pandèmia continua condicionant del tot la nostra vida, amb les...

L’Orquestra Terres de Marca: tot una incansable i exitosa trajectòria des del 2010

La meva personal i especial vinculació amb el municipi de Castelldefels m’ha permès, recentment, de poder participar d’una forma directa i -com no- entusiasta...

Teatre, música i dansa en la nova temporada del Teatre Municipal l’Ateneu

El dia 7 de febrer comença la temporada del primer semestre de 2021 de teatre, música i dansa del Teatre Municipal Ateneu, amb l’obra...
Compartir