17.5 C
Igualada
Dimecres, 27 setembre 2023

Un article de

Júlia Bacardit i Biel Paino guanyen el 8è Concurs de crítica teatral de Mostra Igualada
J

El vuitè Concurs de crítica teatral infantil (primària) i juvenil (secundària i batxillerat) de Mostra Igualada, coorganitzat amb l’associació de crítics Recomana, ja té guanyadors. El primer premi en la categoria infantil ha recaigut en Biel Paino, de 10 anys i veí de Vilanova del Camí, per la crítica de l’espectacle + (suma) de Sound de Secà. En la categoria juvenil, el primer premi ha estat per a Júlia Bacardit, de 16 anys i veïna d’Igualada, pel seu text sobre Adeu, Jane! de Binomi.

En la categoria infantil, la segona classificada ha estat Blanca Vallverdú, de 12 anys i veïna d’Igualada, per la crítica de l’espectacle De tu a tu de Col·lectiu Mur. El tercer premi d’aquesta categoria ha quedat desert. Pel que fa a la categoria juvenil, el segon classificat ha estat Nil Bacardit, de 13 anys i veí d’Igualada, per la crítica sobre Adeu, Jane! de Binomi. El tercer guardó d’aquesta categoria ha estat per a Jan Méndez, de 12 anys i veí d’Igualada, pel seu text de l’espectacle Solar de Mos Maiorum.

Els guardons consisteixen en un diploma i vals de compra dotats en 100, 50 i 25 euros, en funció de la classificació, gentilesa de les llibreries igualadines Bureau Vallée, Cal Rabell i Llegim…? Llibreria, respectivament.

Enguany han format el jurat els crítics de Recomana Jordi Bordes, Martí Rossell i Núria Cañamares. Les crítiques guanyadores es poden llegir als webs de Mostra Igualada i Recomana.

La Mostra Igualada i l’Associació Recomana per a la promoció de les arts escèniques, integrada per més de 40 crítics del país, convoquen el concurs de crítica teatral amb l’objectiu de revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere. Per fer-ho, els faciliten uns consells bàsics sobre com fer una crítica i una plantilla amb els diferents camps d’anàlisi.

Mostra Igualada 2024

Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. La 35a edició de la Mostra Igualada tindrà lloc de l’11 al 14 d’abril del 2024.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca