5.8 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

Joves talents de l’ESMUC, al Festival d’Orgue de Capellades
J

Publicitat

Aquest proper diumenge és el tercer concert del Festival d’Orgue de Capellades d’aquest any, amb joves estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) com a protagonistes. Pedro Aguiló, Víctor Hernández i Berenguer Montserrat són 3 dels millors alumnes de l’Òscar Candendo, professor titular d’orgue de l’ESMUC i organista de la catedral de Sant Sebastià. Els joves interpretaran temes de Bach, Mendelssohn i Oliver Messiaen, a partir de les 6 de la tarda, a l’església de Santa Maria de Capellades. En aquesta ocasió, l’entrada és gratuïta.

El Festival d’Orgue de Capellades inicia amb aquest concert una primera col·laboració amb l’ESMUC, que té com a objectiu establir una col·laboració fixa en la programació del festival. “Hem intentat sempre obrir el festival i desmuntar l’associació d’idees orgue-església-gent gran-formalitat-música antiga només religiosa, etc.”, recorda Àngel Soteras, regidor de Cultura. “Ja des del primer moment hem programat concerts de jazz, obres inèdites i expressament composades per a Capellades, projeccions de cinema mut acompanyades amb l’orgue, tallers de descoberta per a alumnes de Primària… Volem crear nous públics i fer aflorar nous talents, bé siguin compositors, bé intèrprets, com en aquest cas. Per aquesta raó hi donem una especial importància a iniciar aquesta col·laboració amb l’ESMUC”, afegeix Soteras”.

La darrera de les actuacions previstes serà el proper diumenge 9 de juny, amb Jonatan Carbó a l’orgue, acompanyat del cor femení Exaudio.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies