Josep Sampere presenta “Cinco lágrimas verdes” a Igualada

36
L’escriptor igualadí Josep Sampere presentarà aquest dijous la novel·la “Cinco lágrimas verdes” publicada per Canalla Ediciones, amb coberta i il·lustracions del també igualadí Marc González.

Aquest relat de ciència ficció, qualificat com una estranya historia d’amor impossible, delirant,”bizarra, melancòlica i inclassificable” va quedar finalista del prestigiós premi «Tristana» de novel·la fantàstica l’any 2008.

La trama segueix els passos d’Ena y Leo, dos conillets d’Índies humans creats per les doctores Diosdado, enginyeres genètiques quintigèmines. L’Ena haurà de deixar-se implantar “Hamlet”, un embrió que ha viscut un any en una peixera de líquid amniòtic sense donar mostres de voler ser o no ser. Les cinc doctores li van inocular el virus de la intel·ligència suprema amb el propòsit de crear un superhome, però l’experiment va fallar i el resultat va ser un monstre amb el cervell bloquejat per una sobresaturació de processos mentals. L’Ena haurà de penetrar a la seva ment per provar de guiar-lo fins a la sortida del laberint on està captiu i, un cop alliberat, atraure’l al món.
Josep Sampere ha obtingut diversos premis gràcies a títols juvenils atípics, com ara “El Mar de laTranquil·litat” i “El pou darrere la porta”. També ha escrit la novel·la de terror aclamada per la crítica “Aquesta nit no parlis amb ningú”, ha traduït conegudes sèries infantils com el “Capità Calçotets” i”Molly Moon”, i també autors prestigiosos com Zigmunt Bauman o Philip K. Dick.
La presentació de “Cinco lágrimas verdes” serà conduida pel videocreador igualadí Gerard Freixes,junt a l’autor, Josep Sampere. L’acte tindrà lloc al Viver del Rec, c./ del Rec 50, el dijous 23 de maig, a les 7 de la tarda.