17.8 C
Igualada
Dijous, setembre 29, 2022

Jordi Martínez, CEO Electrodomèstics Martínez: “El més important és que la instal·lació de l’aire condicionat sigui de qualitat”

Electrodomèstics Milar Martínez,empresa d’Igualada dedicada al sector dels electrodomèstics des de fa 50 anys. I en diferents punts de venda a la Catalunya Central, Anoia i Bages. Les marques comercials són MILAR, LOWING i e-LOWING, aquesta última especialitzada en la mobilitat elèctrica (motocicletes, ciclomotors, bicis i patinets tot elèctric).

Ara arriba l’estiu i, per a molts habitatges, la necessitat de l’aire condicionat. La gent fa la revisió i posada a punt abans d’engegar?
Hi ha de tot, però la veritat és que cada cop els usuaris són més conscients que un bon manteniment és l’únic que pot assegurar no tenir sorpreses desagradables durant l’estiu. Un manteniment adequat té un cost mínim, i deixa les màquines en perfecte estat per afrontar l’època de calor.

En aquests moments de por per la COVID-19 s’ha de tenir més cura dels filtres. Són suficients els filtres HEPA per aturar-los?
Els filtres tenen moltes qualitats, depenen directament de la categoria de la màquina. Els més bons, com els Plasma Quad de Mitsubishi Electric, poden capturar fins al 99% dels virus a l’aire.

Eliminen també els bacteris?
Sí. En aquests mateixos filtres es capturen pràcticament totes els bacteris a l’aire.

I les males olors i pols en suspensió?
Les partícules de menys de 2.5 micres són filtrades correctament. Això afecta directament les males olors.

Ajuden els que pateixen al·lèrgies?
Un bon filtre, com el Plasma Quad, elimina entre el 97 i el 99% dels àcars i altres elements com el pol·len. En casos de persones que pateixen aquestes afeccions, és especialment important triar una màquina d’aire condicionat de la millor qualitat.

Hi ha marques que fan servir encara el gas refrigerant tradicional R410A i el R22 que deien que afectava molt la capa d’ozó atmosfèric?
Desgraciadament, encara trobem màquines amb aquests gasos. Això també ho ha afavorit el fet que hi hagi instal·ladors que no estan preparats ni tampoc autoritzats per instal·lar els nous gasos. La manipulació dels nous gasos requereix de permisos i exàmens previs. Electrodomèstics Martínez vàrem ser els primers de la Catalunya central en tenir les autoritzacions.

Quins avantatges té el R32 com a gas refrigerant pur (sense barrejar)?
El gas R32 és un 10% més efectiu que els anteriors, això comporta un estalvi energètic. Però el que ens hauria d’importar més és el fet que el R32 redueix l’efecte hivernacle dels gasos anteriors en un 75%. És a dir, contribuïm a aturar l’escalfament global. A més, el fet de ser monocomponent fa que sigui molt més fàcil de reciclar.

És aconsellable la bomba de calor per fer fred a l’estiu i calor a l’hivern?
Evidentment, com a sistema d’escalfament, no n’hi ha cap més eficient que la bomba de calor. És l’únic sistema capaç de retornar en forma de calor fins a 5 vegades l’energia consumida.

Què és la tecnologia ‘Inverter’?
Els compressors abans funcionaven arrancant i parant totalment segons necessitava la màquina. Aquestes arrancades són el punt de més consum elèctric. Els Inverter modulen la seva velocitat adaptant-se a les necessitats de cada moment, consumint així molt menys.

Diferències entre aparells només d’interior i els que tenen compressor a l’exterior?
Els d’interior només els recomanem en situacions on és impossible fer una instal·lació completa, o llocs provisionals. No poden igualar a les màquines amb compressor fora, ni en consum ni en silenci.

Millor de finestra, paret o sostre?
Aquí només hem de valorar el lloc on hem d’instal·lar l’aparell, i triar el més adequat per l’estància o local on hem d’instal·lar-lo. Tenim un equip de professionals que buscaran la millor solució en cada cas.

És complicada la instal·lació?
Menys del que la gent imagina. És essencial tenir bons instal·ladors. Aquesta és un de les nostres fortaleses, els nostres equips d’instal·ladors són de la màxima professionalitat i les màximes garanties, amb totes les certificacions i equipaments. Només així es fa possible instal·lar centenars de màquines a l’any sense problemes.

Fa més de 30 anys que ens vàrem especialitzar en climatització, hem anat creixent i evolucionant en la comarca i som un referent a la Catalunya Central (Anoia, Bages i Penedès), igual que els canvis tecnològics de les màquines d’aire condicionat que cada vegada intervé més la tecnologia. Cal recordar que tenim servei tècnic propi i de noves tecnologies des dels inici del negoci dels electrodomèstics, ara fa 50 anys (televisió, equips de so, informàtica, telefonia, comunicacions, perifèrics, xarxes wi-fi…) i això facilita molt la investigació, l’avaluació i coneixements dels nous productes i tendències que surten al mercat.

Són molt importants les marques?
Sí. Tal com hem comentat abans, només aconseguirem el millor estalvi energètic, silenci i garantia si fem servir equipaments de les primeres marques. Tinguem en compte que són aparells de vida llarga, aconsello triar sempre la millor màquina possible. Estalviar un euro en la compra pot significar gastar 10 dins la vida útil de l’aparell.

El servei tècnic que donen és l’adequat?
Les marques de prestigi donen el servei adequat. En aquests aparells el més important és que la instal·lació sigui de qualitat. Pensa que el 90% de les avaries que ens trobem en màquines d’aire són produïdes per instal·lacions mal realitzades, fetes per instal·ladors poc professionals o sense els permisos corresponents.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Biblioteca de Piera es suma al projecte “Biblioteques amb Do”

La Biblioteca de Piera s’ha sumat al projecte “Biblioteques amb DO” una iniciativa promoguda pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la...

Joan Pera protagonitza una comèdia entre fogons a l’Ateneu

Aquest dissabte 1 d’octubre, el Teatre Municipal l’Ateneu es convertirà en un prestigiós restaurant durant unes hores. Joan Pera passarà d’encendre els fogons per...

Igualada incorpora dos educadors socials de carrer per controlar l’incivisme

De forma conjunta, els departaments d’Acció Social i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada han posat en marxa el projecte “A peu de carrer” que consisteix...

Sessió doble de la UECANOIA avui dijous a l’Ateneu

Aquest dijous dia 29 a partir de les 19:30 el Club Excursionista UECANOIA ha preparat una sessió doble a l’Ateneu Igualadí amb un homenatge...

Comencen les obres de l’aparcament de l’Asil i Castells anuncia 500 noves places de zona blanca

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la zona d’aparcament de davant de l’Asil, un nou espai on s’hi ubicaran 150 noves places d’estacionament...
Compartir