14.7 C
Igualada
Dijous, març 4, 2021

Jordi Madrid: “La principal reivindicació de Piera és el desdoblament de la carretera fins a Martorell”

jaume madrid alcalde de piera - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El republicà Jordi Madrid és alcalde de Piera en virtut del pacte de govern amb CiU. La seva formació va guanyar les eleccions en el municipi, un fet històric, amb vuit vots més que la llavors coalició. Coincidint amb la Fira i Festes del Sant Crist, i gairebé a punt de complir-se un any des dels últims comicis, hem mantingut una conversa amb l’alcalde sobre l’actualitat pierenca.

– Quina valoració fa, d’aquest primer anys de govern?
Estem molt contents. El pacte ja es va fer per tenir continuïtat amb un model que ja tenia una certa dinàmica. Vam ajuntar els dos programes decidits a tirar-los endavant i, sí, estem satisfets perquè diria que ho estem aconseguint, i amb molta celeritat.

– Vostè ja va estar uns anys posant- se d’acord amb l’alcalde Jaume Guixà. Amb Josep Llopart és més fàcil?
Amb el Jaume ens enteníem bé, i amb el Josep, molt bé. Cada partit té la seva ideologia, és clar, però la vessant personal en un poble sempre és molt important. I el cert és que hi ha afinitat. Som nou persones en el govern, i cadascú és un món, però quan hi ha un conflicte, es resol bé. Penso que pensem així les dues parts, i això es nota en el tarannà del poble.

“Piera és un cas atípic. Jo no hagués dit mai a la vida, fa uns anys, no que jo seria alcalde del meu poble, sinó que hi hauria un alcalde d’Esquerra Republicana!”

– Doncs Piera, qui ho diria, havia tingut alcalde i majoria del PSC, ja fa anys. Ha canviat la idiosincràsia política, a Piera?
Doncs potser sí. És veritat que Piera és un cas atípic, sí. Jo mateix no hagués dit mai a la vida, fa uns anys, no que jo seria alcalde del meu poble, sinó que hi hauria un alcalde d’Esquerra Republicana! Pensa que a l’Ajuntament, fa anys, hi havia zero regidors d’ERC. Ni un, i bé que es presentava a les eleccions. Potser és que, més enllà de les ideologies d’esquerres i de dretes, la gent està confiant més en les ideologies de país, i que hi ha gent que ho està tirant endavant. I això també és important en un poble…

– Quin és, el secret d’això? Sou més pròxims, heu sabut relligar un terme municipal molt extens…?
Una barreja de tot plegat. Jo sempre dic que, quan una cosa va bé, no és només per una cosa, sinò per varies. Sí que és cert que intentem ser molt propers, i relligar un poble que té molts barris, en un terme molt gran. Històricament, a més, la gent potser ens veia als d’ERC una colla d’eixelebrats, però quan hem pogut governar han vist que no, que hem sabut canviar el poble, que som seriosos, responsables, que allò que diem, ho fem. De moment funciona, aquest tarannà.

– Ja no hi ha aquelles batalles cruentes entre oposició i govern.
No, no. Quan jo ja era a l’oposició no hi havia aquells conflictes que fa uns anys hi havia. Hi ha oposició i fa la seva feina, però amb un bon comportament i un tarannà constructiu. Quan acaba el ple, tots ens saludem, i això es molt important.

– Quinze mil habitants té Piera. La segona població de l’Anoia. Se la tracta com es mereix?
Sempre dic que ens han de tractar bé perquè nosaltres ens ho hem treballat. Sempre hem lluitat perquè Piera sigui la segona capital de l’Anoia. Per això tindrem un nou CAP, i batallem perquè les vies de comunicació siguin millors de les que són… Sí, si t’ho mires, doncs estem mal tractats, però també ho està la comarca. Igualada fa quatre dies, que està bé. Té l’autovia A-2, té la C-15, la nova carretera a Manresa… Piera, en canvi, està com estava Igualada fa uns anys. Tenim una carretera a Martorell en dues direccions, amb molt trànsit, i això fa que la indústria no es vulgui posar al poble. També tindríem el segon cinturó molt a prop… Estem lluitant-ho amb l’Ajuntament de Masquefa, però ja se sap, la Generalitat no té diners…. No hi compto. Es tracta d’anar fent Piera el millor possible, però comptar amb ajuda externa està molt, molt difícil. És el que hi ha.

– Per construir el CAP ja vàreu haver de demanar molt.
I tant. Pensa que vam fer un pont per a vianants abans que ens aprovessin les obres del CAP. Hi va haver molta feina al darrere, no aturar-nos fins aconseguir-ho. Ja el tenim. La inversió més gran que s’ha fet els darrers anys a l’Anoia.

“Farem un nou camp de futbol de gespa i un nou pavelló poliesportiu cobert, perquè hi ha molta demanda”

– Quina és ara, la principal reivindicació de Piera?
Volem que ens desdoblin la carretera a Martorell. És possible tècnicament, però no hi ha diners. Això és el que ens diuen. No és només una reinvindicació nostra, també de Masquefa, Hostalets, Vallbona.. A nivell més local sí que farem un nou camp de futbol de gespa i un nou pavelló poliesportiu cobert, perquè hi ha molta demanda. Hi ha molts clubs, i activitat.

Un altre projecte que tenim previst per aquest mandat és fer vies verdes per comunicar els diferents nuclis del poble. En tenim a punt una que anirà de Piera als Hostalets, i després una altra a Can Aguilera. Ja n’hi ha una que funciona per Can Bonastre, Can Claramunt i la Grua.

– Hi ha bona entesa, veig, entre els pobles de l’Anoia Sud, en els grans temes.
Sí, molt. T’has de portar molt bé amb els veïns, perquè el que li va bé a Masquefa, li va bé a Piera. El mateix amb Hostalets de Pierola. Hi ha una competència sana, sí, però això és molt positiu.

– Vostè és dels que demana un tren semidirecte a Barcelona. Com ho tenim, això?
Estic desesperat, en aquest tema. Pels igualadins, anar a Barcelona en tren es fa etern. Però a Piera s’omple. Això ja és motiu perquè de Piera a Martorell parés a tots els pobles, però a partir de Martorell anés directe a Barcelona. I no hi ha manera. Costa molt d’aconseguir. A més, se’n beneficiaria Igualada, també. Si tinguéssim un tren semidirecte, des de Piera ens posaríem a Barcelona en 40 minuts.

– Al vostre terme hi ha moltes urbanitzacions. En termes de seguretat hi ha alguna demanda especial?
Han baixat una mica el nombre de robatoris. Però el que demanem és una subseu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Igualada, com la que ja tenen, per exemple, a Sant Sadurní. Aniria molt bé per a tota l’Anoia Sud. El mateix succeeix amb els Bombers. Ho estem treballant.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Es presenta el procés participatiu ciutadà d’Igualada, Capital de la Cultura 2022

El dia 16 de març a les 19:30 es durà a terme la sessió informativa sobre el procés participatiu la qual es podrà seguir...

Bars i restaurants podran obrir fins les 5 de la tarda sense interrupcions

La restauració podrà obrir fins a les 5 de la tarda en horari ininterromput a partir de dilluns, segons ha avançat TV3 i ha...

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 7 de març, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

La Llacuna millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat amb la subvenció del PUOSC

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de La Llacuna ajuts per valor de 370.000 euros. L’import permetrà...

L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts pel sector del taxi de 23.000 euros

L'Ajuntament d'Igualada ha creat una línia d'ajuts per als professionals del sector del taxi dotada amb 23.000 euros, amb l’objectiu de pal·liar els efectes...
Compartir