Jordi Cuadras: “Vull ser l’alcalde d’Igualada”

943

Quan fa 20 anys de l’arribada del Govern d’Entesa al govern d’Igualada, el periodista Jordi Cuadras es proposa encapçalar un projecte semblant. Cuadras va presentar ahir la seva proposta de futur per la capital de l’Anoia a una Sala de Socis de l’Ateneu plena a vessar, que va fer que gent que es va apropar a l’acte l’hagués de mirar a través d’una pantalla en una altra sala de l’edifici.

Cuadras va reclamar aquesta entesa entre els partits polítics de centre esquerra, mencionant específicament a PSC i Iniciativa, perquè segons explicava, ” si es va a les properes eleccions amb les mateixes forces que es van presentar en les darreres, tot seguirà igual. En canvi, si trobem un element nou, l’aigua pot moure’s.

Una de les seves propostes més destacades va ser la remodelació el barri del Rec, “construir una ciutat dins de la ciutat”, explicava. Pel periodista, “és un espai immillorable perquè Igualada agafi aire”. Cuadras també va fer referència al problema de l’habitatge, denunciant que fa vuit anys que no hi ha cap promoció d’habitatge social. En aquest sentit, l’aspirant a alcalde va proposar sancions pels bancs que tinguin pisos buits.

Jordi Cuadras també va tenir unes paraules per la relació que ha de tenir la capital de l’Anoia amb Barcelona, “ser igualadí també vol dir ser mig barceloní, Barcelona és la nostra germana gran, la palanca per sortir al món”. Per això va reclamar millores en el transport públic per desplaçar-s’hi. Si bé va tenir paraules per Barcelona, Cuadras no va mencionar en cap moment quin ha de ser el posicionament de la seva proposta respecte a la resposta amb Catalunya.

Ser la ciutat de referència entre Barcelona i Lleida, liderar la revolució 4.0 o la construcció d’una segona Biblioteca municipal son algunes de les altres propostes que va fer Cuadras en la conferència de proposta de futur per Igualada.

En aquest enllaç podeu veure la conferència completa.