Jordi Aldomà: “Procurem fer un festival de música que aposti per artistes amb un talent immens però sense ser massa populars”
J

12 de maig de 2019

Vaig néixer a Cervera fa 31 anys, però soc colomí d’adopció. Vaig començar en el món de la música primer com a espectador, després com a Dj i selector i finalment com Director del Festival MAIG. He punxat en sales i festes de tot Catalunya com la Sala Apolo de Barcelona o
l’Aquelarre de Cervera entre molts d’altres i treballo amb la marca de roba Stradivarius en la selecció i barreja de la música de les botigues de tot el món. Col·laboro en la programació musical de diversos esdeveniments musicals de la zona.

Què és el Festival Maig?
El Festival MAIG és un Festival Rural de Música Independent, que té lloc entre Santa Coloma de Queralt i Sant Gallard, i que té com a objectiu agitar l’oferta musical de la nostra zona amb propostes diferents, atrevides i fresques. Està obert a gent de totes les edats, i es basa en propostes musicals emergents i de qualitat, en un entorn rural espectacular i en obrir l’esdeveniment a tots els públics: des de joves de 20 anys, a mares i pares que venen amb la canalla a passar una bona estona. Aquest anys serà el proper 18 de maig a Sant Gallard, un petit poble semi-abandonat a 3 kms de Santa Coloma de Queralt.

Com comença?
Ja fa 6 anys que una colla d’amics, alguns d’ells assidus a concerts i festivals arreu del país, ens vam plantejar muntar un esdeveniment que combinés natura i música una mica diferent de la que sona a totes les ràdios. Sempre hem estat una colla força emprenedora, i el Festival MAIG responia a les ganes de viure un esdeveniment musical des de l’altra banda de la barrera i a seguir donant vida al nostre territori.

Com ha anat evolucionant al llarg dels anys?
El que va començar com un petit projecte sense més ambicions que passar-ho bé, es va anar convertint any rere any en una proposta més cuidada, amb més públic, més concerts, més ressò, i perquè no dir-ho, més mal de caps. Ens vam constituir en Associació Cultural, vam començar a involucrar empreses i entitats del poble que ens ajuden desinteressadament, i a mesura que hem anat adquirint experiència i coneixements, hem pogut oferir una millor experiència al públic. Mai hem deixat de ser una organització amateur, amb els pros i contres que això implica.

Per quin tipus de música s’aposta?
Intentem fugir de les etiquetes ja que no ens agradaria posar-nos barreres quant a estils musicals, però sí que procurem apostar per artistes emergents o que tenen menys visibilitat als grans festivals. Com he comentat al principi, ens agrada programar propostes noves, artistes amb un talent immens però que no tenen l’estatus de “comercials” o populars. També fugim dels grups de versions, els quals creiem que ja tenen prou tirada en altres tipus de festes com les Festes Majors.
Pel Festival MAIG han passat grups d’Indie, Rock, Pop Electrònic, Folk, etc. cantant indistintament en català, castellà o anglès.

I els grups, d’on acostumen a venir?
Majoritàriment venen de terres catalanes, especialment de Barcelona i rodalies, on l’oferta artística és impressionant, però també han vingut bandes d’Igualada, Cervera, Tarragona, Lleida, etc.
Aquest any, tenim per exemple els ABC Dialect, un duo format per dos argentins que viuen entre Barcelona i Londres.

L’any passat va venir un artista tant conegut com Delafé. Va ser un salt de qualitat?
L’any passat celebràvem el 5è aniversari, i volíem fer alguna cosa especial. Per un tema de recursos, mai ens havíem pogut plantejar programar algú com Delafé, però després de molts mesos de feina, vam aconseguir tancar la seva incorporació al cartell. Òbviament això ens va ajudar a tenir un major impacte i ressò, però sense perdre l’esperit del festival. En molts aspectes, va ser una edició molt especial.

L’entorn en el qual es fa és un dels secrets, no?
Efectivament, un dels trets característics del Festival MAIG és el seu entorn. Un espai rodejat de camps i boscos que a la primavera estan preciosos i que doten al festival d’un marc incomparable. Ens agrada posar-ho en valor, perquè també mostra l’escènica de la nostra geografia.

Té llarga vida el festival MAIG?
Honestament, si quan vam començar tot això, ens arriben a dir que arribaríem a la sisena edició, els haguéssim tractat de bojos, però la veritat és que el projecte gaudeix de bona salut. Crec que a poc a poc hauríem d’incorporar gent nova que ens dotés d’aire fresc a nivell organitzatiu, i intentar buscar encara més simpaties per part dels ajuntaments involucrats.
La idea és que hi hagi encara uns quants Festival MAIG en els propers anys, i per part nostra posarem tot el que estigui a les nostres mans perquè així sigui. Si el públic respon i les entitats ens fan costat, el projecte no té data de caducitat a curt termini.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?