15.3 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

Jorba Reflexiona demana al govern municipal que defensi de manera “ferma” el resultat de la consulta

El diumenge 24 d’octubre va celebrar-se la consulta popular a Jorba per tal que els veïns majors de 16 anys decidissin dues qüestions, la primera sobre si es volia la creació d’un nou polígon industrial al municipi i la segona si es volia que l’Ajuntament de Jorba s’oposés a la implantació d’energies renovables al municipi en el marc de l’actual normativa.

La participació dels veïns de Jorba a la consulta va ser molt alta, un 63,61% del cens va anar a votar i el resultat va ser força clar en les dues preguntes: el NO al polígon obtenia un 85% dels vots (355 contra 56), cosa que suposa més d’un 52% del cens. En la segona pregunta, sobre el rebuig a renovables, el SÍ al control obtenia un 91%.

Des de Jorba Reflexiona afirmen que “no llegim aquests resultats en clau de política municipal. Estem allunyats del debat polític sobre els afers municipals ordinaris. Únicament hem qüestionat la posició de l’equip de govern favorable a l’afectació del PDUAECO sobre el nostre municipi i, a la vista dels resultats, li demanem que es posicioni al costat de la voluntat popular d’oposar-se a aquesta afectació de terreny”.

Referent a la campanya, des de Jorba Reflexiona creuen que ha estat desigual, “denunciem el paper de la MICOD, un organisme públic que ha tingut un comportament senzillament intolerable. No hem volgut entrar en polèmiques durant la campanya, però caldrà saber quants diners públics s’ha gastat la MICOD en la campanya i denunciar el comportament de la majoria dels alcaldes de la Conca signant manifestos dient-nos als jorbencs i jorbenques què hem de votar publicats a tota pàgina a la premsa comarcal”.

Després d’aquests resultats, ara Jorba reflexiona demana que es celebri un ple on es demani formalment al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori que no inclogui cap terreny de Jorba com a zona d’activitat econòmica en la redacció del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena i “que a partir d’ara tingui una actitud ferma i proactiva en la defensa del territori en cas que algun poder superior (MICOD, Conselleria) pretengui continuar amb aquesta afectació”.

A més, des de Jorba Reflexiona asseguren que “la situació en què queda el PDUAECO després de la votació de diumenge és molt compromesa” i avisen que en els propers dies analitzaran la situació amb les altres plataformes opositores de la Conca d’Òdena. Des de la plataforma jorbenca ja avisen que valoren l’aturada de la redacció del Pla “perquè el punt de partida ha canviat, i la votació de Jorba és un toc d’atenció que exigeix un debat, estudis seriosos i una reflexió profunda sobre el futur econòmic de la Conca d’Òdena prèvia a una possible nova planificació”.

Finalment, pel que fa al resultat, també rotund, sobre la implementació d’energies renovables al municipi, des de Jorba Reflexiona també traslladi el resultat de la consulta a la Conselleria d’Acció Climàtica i que defensi el resultat sortit de les urnes.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies