23.1 C
Igualada
Dissabte, juliol 31, 2021

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure

L’octubre és el mes de la solidaritat a Igualada. Enguany no es poden celebrar moltes de les activitats de l’Octubre Solidari que es feien habitualment, com la Mostra d’entitats, però a través d’aquest espai setmanal aconseguirem que la vintena entitats de cooperació i solidaritat que integren Igualada Solidària puguin explicar a la ciutadania quina activitat fan i com s’hi pot col·laborar. Ara que patim de manera tan devastadora les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries de la pandèmia mundial, són més necessàries que mai. I ens necessiten més que mai. Avui expliquem la tasca de l’organització solidària Joguines Sense Fronteres.

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure
L’entitat Joguines sense Fronteres va néixer fa 20 anys a Vic i a l’any 2016 a Igualada.
És una associació sense ànim de lucre que es dedica a recollir joguines noves i usades en bon estat, les revisa, neteja i entrega a nens i nenes amb desavantatge social.

També entrega joguines a col·lectius i institucions que ho necessiten, com ara centres d’educació especial i acollida, llars d’infants, residències de gent gran i centres penitenciaris. També col·laboren molt estretament amb el Bancs d’Aliments de Vic i el Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia.

Per fer aquesta tasca, compta amb un grup de voluntaris i voluntàries que es troben cada dimecres a Vic i cada dijous a Igualada, i que netegen, revisen, empaqueten les joguines i preparen les comandes.

L’entitat treballa en l’àmbit local, comarcal, nacional, estatal i internacional. Els darrers anys han fet donacions a diverses llars d’infants; ludoteques; al Grup Àuria; al Consorci Hospitalari d’Igualada; al Centre Ampans de Manresa; a les Germanetes dels pobres de Barcelona, Vic, Màlaga, Ronda i Sevilla; al Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia; als centres penitenciaris de Lledoners, Can Brians 1 i Can Brians 2; a la Llar del Sant Crist d’Igualada i Banyoles; a la Fundació Enriqueta Villavecchia; Hospital Can Ruti; Fundació Gandhi; Grup d’ajuda dels Germans Caputxins; Uniraid; Kimo Kap; Centre de dia Sant Josep; Casal de Carme i Institut Guttmann.

També ha fet donacions a diferents centres del Marroc, Ghana, Poble Saharaui, Ruanda, Rússia, Perú, Indonesia, Hondures, Senegal i a camps de refugiats de Grècia i Síria, i han col·laborat amb el torneig Sparta Cub Kids d’Igualada i Sparta Cub Sèniors de Blanes.
L’entitat es finança mitjançant donacions i socis, i fa una crida a totes les persones i empreses que vulguin col·laborar a tirar-la endavant, tant econòmicament com amb joguines, ja que a causa de la pandèmia de la Covid-19 la demanda ha crescut.
El seu lema és “Fem que les joguines portin somriures els infants”. Us podeu posar en contacte amb l’entitat a través del correu joguinessensefronteresigualada@gmail.com.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla dona un nou impuls a l’activitat de la seva gent gran

A partir d’aquest mes de setembre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt incrementarà les actuacions que realitza al voltant de l’envelliment actiu a través...

Racons de l’Anoia: Pujalt

El terme de Pujalt, de 31,43 km2 d’extensió, és al sector de ponent de l’altiplà de Calaf, al límit nord de la comarca de...

A propòsit d’una notable Exposició: “Natura viva”, de Carlota Delgar, a Igualada

Nascuda a l’osonenca Manlleu i instal·lada al cap d’uns anys a Els Hostalets de Pierola, Carlota Delgar se’ns presenta com una dona activa i...

Igualada tindrà les zones blaves gratuïtes durant tot el mes d’agost

Aquest any durant tot el mes d’agost la zona blava de la ciutat d’Igualada serà gratuïta. L’1 de setembre es tornarà a activar. L’ajuntament...

L’editorial: Ha tornat el foc

De nou l’Anoia ha tornat a ser assolada pel foc. Aquesta vegada a Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, que...
Compartir