14.1 C
Igualada
Dimarts, abril 20, 2021

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure

L’octubre és el mes de la solidaritat a Igualada. Enguany no es poden celebrar moltes de les activitats de l’Octubre Solidari que es feien habitualment, com la Mostra d’entitats, però a través d’aquest espai setmanal aconseguirem que la vintena entitats de cooperació i solidaritat que integren Igualada Solidària puguin explicar a la ciutadania quina activitat fan i com s’hi pot col·laborar. Ara que patim de manera tan devastadora les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries de la pandèmia mundial, són més necessàries que mai. I ens necessiten més que mai. Avui expliquem la tasca de l’organització solidària Joguines Sense Fronteres.

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure
L’entitat Joguines sense Fronteres va néixer fa 20 anys a Vic i a l’any 2016 a Igualada.
És una associació sense ànim de lucre que es dedica a recollir joguines noves i usades en bon estat, les revisa, neteja i entrega a nens i nenes amb desavantatge social.

També entrega joguines a col·lectius i institucions que ho necessiten, com ara centres d’educació especial i acollida, llars d’infants, residències de gent gran i centres penitenciaris. També col·laboren molt estretament amb el Bancs d’Aliments de Vic i el Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia.

Per fer aquesta tasca, compta amb un grup de voluntaris i voluntàries que es troben cada dimecres a Vic i cada dijous a Igualada, i que netegen, revisen, empaqueten les joguines i preparen les comandes.

L’entitat treballa en l’àmbit local, comarcal, nacional, estatal i internacional. Els darrers anys han fet donacions a diverses llars d’infants; ludoteques; al Grup Àuria; al Consorci Hospitalari d’Igualada; al Centre Ampans de Manresa; a les Germanetes dels pobres de Barcelona, Vic, Màlaga, Ronda i Sevilla; al Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia; als centres penitenciaris de Lledoners, Can Brians 1 i Can Brians 2; a la Llar del Sant Crist d’Igualada i Banyoles; a la Fundació Enriqueta Villavecchia; Hospital Can Ruti; Fundació Gandhi; Grup d’ajuda dels Germans Caputxins; Uniraid; Kimo Kap; Centre de dia Sant Josep; Casal de Carme i Institut Guttmann.

També ha fet donacions a diferents centres del Marroc, Ghana, Poble Saharaui, Ruanda, Rússia, Perú, Indonesia, Hondures, Senegal i a camps de refugiats de Grècia i Síria, i han col·laborat amb el torneig Sparta Cub Kids d’Igualada i Sparta Cub Sèniors de Blanes.
L’entitat es finança mitjançant donacions i socis, i fa una crida a totes les persones i empreses que vulguin col·laborar a tirar-la endavant, tant econòmicament com amb joguines, ja que a causa de la pandèmia de la Covid-19 la demanda ha crescut.
El seu lema és “Fem que les joguines portin somriures els infants”. Us podeu posar en contacte amb l’entitat a través del correu joguinessensefronteresigualada@gmail.com.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Enquesta: sortiràs a comprar el llibre i la rosa aquest Sant Jordi?

Després que l'any passat es traslladés el dia del llibre i la rosa a meitat d'estiu per la pandèmia, aquest 2021 tornarà a ser...

Castellolí invertirà 70.000 euros en el manteniment de camins forestals

L’Ajuntament de Castellolí aprova el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2021-2026, un document que planifica el manteniment de camins forestals al municipi en els...

Orpí denuncia abocaments massius de deixalles als boscos del municipi

L'Ajuntament d'Orpí denuncia que en els darrers temps s'està produint un increment de deixalles en els boscos del municipi. "A part de l'abocament de...

S’obren les inscripcions del Concurs d’Aparadors de la Mostra Igualada

Fins al 4 de maig tots els comerços d’Igualada que ho vulguin poden inscriure’s al 9è Concurs d’Aparadors de la Mostra d’Igualada. L’activitat està...

S’estabilitza el nombre de grups confinats als centre educatius anoiencs

Si la setmana passada hi havia 23 classes aïllades a les seves cases, aquesta setmana en son 24 al conjunt de l'Anoia. Això sí,...
Compartir