9.5 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure

L’octubre és el mes de la solidaritat a Igualada. Enguany no es poden celebrar moltes de les activitats de l’Octubre Solidari que es feien habitualment, com la Mostra d’entitats, però a través d’aquest espai setmanal aconseguirem que la vintena entitats de cooperació i solidaritat que integren Igualada Solidària puguin explicar a la ciutadania quina activitat fan i com s’hi pot col·laborar. Ara que patim de manera tan devastadora les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries de la pandèmia mundial, són més necessàries que mai. I ens necessiten més que mai. Avui expliquem la tasca de l’organització solidària Joguines Sense Fronteres.

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure
L’entitat Joguines sense Fronteres va néixer fa 20 anys a Vic i a l’any 2016 a Igualada.
És una associació sense ànim de lucre que es dedica a recollir joguines noves i usades en bon estat, les revisa, neteja i entrega a nens i nenes amb desavantatge social.

També entrega joguines a col·lectius i institucions que ho necessiten, com ara centres d’educació especial i acollida, llars d’infants, residències de gent gran i centres penitenciaris. També col·laboren molt estretament amb el Bancs d’Aliments de Vic i el Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia.

Per fer aquesta tasca, compta amb un grup de voluntaris i voluntàries que es troben cada dimecres a Vic i cada dijous a Igualada, i que netegen, revisen, empaqueten les joguines i preparen les comandes.

L’entitat treballa en l’àmbit local, comarcal, nacional, estatal i internacional. Els darrers anys han fet donacions a diverses llars d’infants; ludoteques; al Grup Àuria; al Consorci Hospitalari d’Igualada; al Centre Ampans de Manresa; a les Germanetes dels pobres de Barcelona, Vic, Màlaga, Ronda i Sevilla; al Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia; als centres penitenciaris de Lledoners, Can Brians 1 i Can Brians 2; a la Llar del Sant Crist d’Igualada i Banyoles; a la Fundació Enriqueta Villavecchia; Hospital Can Ruti; Fundació Gandhi; Grup d’ajuda dels Germans Caputxins; Uniraid; Kimo Kap; Centre de dia Sant Josep; Casal de Carme i Institut Guttmann.

També ha fet donacions a diferents centres del Marroc, Ghana, Poble Saharaui, Ruanda, Rússia, Perú, Indonesia, Hondures, Senegal i a camps de refugiats de Grècia i Síria, i han col·laborat amb el torneig Sparta Cub Kids d’Igualada i Sparta Cub Sèniors de Blanes.
L’entitat es finança mitjançant donacions i socis, i fa una crida a totes les persones i empreses que vulguin col·laborar a tirar-la endavant, tant econòmicament com amb joguines, ja que a causa de la pandèmia de la Covid-19 la demanda ha crescut.
El seu lema és “Fem que les joguines portin somriures els infants”. Us podeu posar en contacte amb l’entitat a través del correu joguinessensefronteresigualada@gmail.com.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Educació insisteix que el tancament de les escoles “no està sobre la taula”

El director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat que el tancament dels centres educatius "no està sobre la...

Mai més

Fa 41 anys i escaig, vaig participar indirectament en el debat de la Constitució del 1979 que Las Cortes i el Senado varen redactar...

El Consell d’Alcaldes aborda la posada en marxa del nou Arxiu Comarcal

El Consell Comarcal de l’Anoia va celebrar, la passada setmana i en format virtual, una nova trobada del Consell d’Alcaldes del territori. En aquesta...

Aleix Camats (CAI), campió d’Espanya Sub-16 en Disc

Els atletes Sub-16 del C.A. Igualada Petromiralles/Jocnet Aleix Camats i Carla Bisbal, van assolir sengles medalles d'Or i Bronze respectivament, en la seva participació...

Els alcaldes d’ERC Anoia demanen “màxima prudència i reduir les activitats”

Els 17 alcaldes i alcaldesses d’ERC a la comarca de l’Anoia demanen a tota la població “extremar les precaucions” i que tothom segueixi “les...
Compartir