5 C
Igualada
Diumenge, gener 17, 2021

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure

L’octubre és el mes de la solidaritat a Igualada. Enguany no es poden celebrar moltes de les activitats de l’Octubre Solidari que es feien habitualment, com la Mostra d’entitats, però a través d’aquest espai setmanal aconseguirem que la vintena entitats de cooperació i solidaritat que integren Igualada Solidària puguin explicar a la ciutadania quina activitat fan i com s’hi pot col·laborar. Ara que patim de manera tan devastadora les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries de la pandèmia mundial, són més necessàries que mai. I ens necessiten més que mai. Avui expliquem la tasca de l’organització solidària Joguines Sense Fronteres.

Joguines sense Fronteres: una joguina, un somriure
L’entitat Joguines sense Fronteres va néixer fa 20 anys a Vic i a l’any 2016 a Igualada.
És una associació sense ànim de lucre que es dedica a recollir joguines noves i usades en bon estat, les revisa, neteja i entrega a nens i nenes amb desavantatge social.

També entrega joguines a col·lectius i institucions que ho necessiten, com ara centres d’educació especial i acollida, llars d’infants, residències de gent gran i centres penitenciaris. També col·laboren molt estretament amb el Bancs d’Aliments de Vic i el Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia.

Per fer aquesta tasca, compta amb un grup de voluntaris i voluntàries que es troben cada dimecres a Vic i cada dijous a Igualada, i que netegen, revisen, empaqueten les joguines i preparen les comandes.

L’entitat treballa en l’àmbit local, comarcal, nacional, estatal i internacional. Els darrers anys han fet donacions a diverses llars d’infants; ludoteques; al Grup Àuria; al Consorci Hospitalari d’Igualada; al Centre Ampans de Manresa; a les Germanetes dels pobres de Barcelona, Vic, Màlaga, Ronda i Sevilla; al Magatzem logístic d’aliments de l’Anoia; als centres penitenciaris de Lledoners, Can Brians 1 i Can Brians 2; a la Llar del Sant Crist d’Igualada i Banyoles; a la Fundació Enriqueta Villavecchia; Hospital Can Ruti; Fundació Gandhi; Grup d’ajuda dels Germans Caputxins; Uniraid; Kimo Kap; Centre de dia Sant Josep; Casal de Carme i Institut Guttmann.

També ha fet donacions a diferents centres del Marroc, Ghana, Poble Saharaui, Ruanda, Rússia, Perú, Indonesia, Hondures, Senegal i a camps de refugiats de Grècia i Síria, i han col·laborat amb el torneig Sparta Cub Kids d’Igualada i Sparta Cub Sèniors de Blanes.
L’entitat es finança mitjançant donacions i socis, i fa una crida a totes les persones i empreses que vulguin col·laborar a tirar-la endavant, tant econòmicament com amb joguines, ja que a causa de la pandèmia de la Covid-19 la demanda ha crescut.
El seu lema és “Fem que les joguines portin somriures els infants”. Us podeu posar en contacte amb l’entitat a través del correu joguinessensefronteresigualada@gmail.com.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir