10.5 C
Igualada
Dimarts, gener 19, 2021

Javier Luque, gerent, director i professor de l’autoescola Montauto: “La DGT ha estat parada”

Soc en Javier Luque, gerent, director i professor de l’autoescola Montauto. En el nostre centre de formació vial impartim tots els permisos de conduir, així com també tots els cursos relacionats amb el transport (cursos CAP i ADR).

Com heu viscut la situació de l’estat d’alarma al no ser considerats servei de 1a necessitat? Heu hagut de fer un ERTE?
Al no ser considerats servei de primera necessitat les nostres autoescoles van haver de tancar de cara al públic des del primer dia que l’estat d’alarma va ser declarat fins a la fase 2 de la desescalada. La qual cosa ens a suposat una aturada d’unes 12 setmanes que implicava continuar afrontant pagaments sense comptar amb cap mena d’ingrés durant tot aquest temps, situació que ens ha portat ha fer un ERTE de tots els treballadors.

Què ha passat amb DGT? Han funcionat amb normalitat o han estat parats?
La DGT ha estat parada respecte a totes les nostres gestions i exàmens. El que han estat realitzant és un aplicatiu que ens serveix per presentar els alumnes telemàticament per tal que no sigui de forma presencial com es feia amb anterioritat.

La gent que tenia previst examinar-se i no ho han pogut fer, com s’han reincorporat? Ja hi ha dates d’exàmens?
La incorporació dels alumnes que es van quedar sense examinar està sent de forma molt progressiva, ja que el dia que vam poder reobrir les nostres portes no teníem encara cap calendari d’exàmens previst, el que feia que la gent que havíem deixat preparats per examinar-se al març no volguessin reprendre les pràctiques de recordatori tan aviat. D’altra banda, a causa de les mesures sanitàries que s’han de complir, no tenim a la nostra disposició la mateixa capacitat d’examen de què disposàvem anteriorment. Això suposa que no tots els alumnes que teníem citats a examen abans de l’estat d’alarma es podran examinar en una única convocatòria, com es tenia programat anteriorment, la qual cosa ho allarga tot una mica més.

Els que estudiaven, han pogut fer tests des de casa?
Tots aquells alumnes que teníem estudiant la teòrica de qualsevol permís a la nostra autoescola, han disposat de l’aplicatiu web o mòbil on han pogut continuar amb la seva formació a través de videoclasses i test online.

I les pràctiques? Entenc que no s’han pogut fer durant el temps que hem estat en estat d’alarma. Com ho organitzareu perquè tothom pugui fer-les?
Com bé dius durant tot aquest temps no ha estat possible realitzar pràctiques. Actualment, s’han tornat a posar en marxa les pràctiques respectant totes les mesures de seguretat. La majoria dels alumnes que havien començat abans de l’aturada ja han reprès les seves pràctiques i a poc a poc també ho aniran fent els alumnes que havien de començar. Tot i que la capacitat d’examen després de l’estat d’alarma s’ha vist molt reduïda i no podem preparar i presentar tots els alumnes que a nosaltres ens agradaria.

Tenint en compte que molt del vostre target de carnet de conduir és gent jove i la selectivitat ha començat més tard, això ha influït en el vostre negoci? Heu hagut de canviar coses a nivell d’organització?
Sí que és cert que molts dels alumnes que s’han trobat en aquesta situació ens ho han fet saber i ens han demanat aturar l’aprenentatge fins que finalitzin l’estudi de la selectivitat. Per aquest motiu els nostres intensius d’estiu s’allargaran duran tot el mes de juliol, tant al matí com a la tarda.

A l’agost treballeu? Hi ha exàmens també?
Sí, es preveu que continuarem treballant durant el mes d’agost, ja que de forma excepcional hi ha dues dates d’examen programades durant aquest mes tot i que la capacitat dels alumnes serà bastant reduïda.

Com veus el futur de l’autoescola? Teniu por si hi ha un rebrot? Quines mesures d’actuació teniu pensades fer si la història es repeteix?
El futur de l’autoescola és una mica incert, ja que no depenem totalment de nosaltres mateixos, sinó que estem a expenses de la capacitat d’alumnes que podem presentar a cada examen. Sincerament, sí que tenim una mica de por que hi hagi un rebrot ja que ens tornaria a deixar tancats de nou i, per tant, ens hauríem de tornar a acollir a un ERTE.

Quines mesures de seguretat sanitària heu de mantenir en els exàmens, les classes i en les cabines dels cotxes quan feu pràctiques o us examineu?
Als exàmens les principals mesures sanitàries són mantenir la distància de seguretat i portar mascareta. De forma més específica a l’examen teòric els alumnes han de portar guants i al pràctic dins el cotxe l’examinador només va amb un alumne i quan es fa el canvi d’alumne es realitza una desinfecció del cotxe de forma rigorosa. D’altra banda nosaltres com a autoescola ens hem adherit al protocol proporcionat per la Confederació Nacional d’Autoescoles (CNAE) per tal de seguir les mesures sanitàries de la millor manera. Aquest protocol implica un control rigorós de la neteja de totes les instal·lacions del centre, on s’inclouen els vehicles, així com l’ús obligatori de mascareta, tenir a disposició dels alumnes gel desinfectant i mantenir un aforament a l’aula que permeti respectar la distancia de seguretat entre alumnes.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’AV del Barri de Montserrat critica l’ús polític que s’ha fet dels talls de llum

El passat dia 12 de gener uns veïns i els regidors de Igualada Som-hi, van realitzar un acte reivindicatiu al barri de Montserrat per...

El UECANOIA s’imposa a tres de les curses virtuals de l’Anoia

Aquest any les curses estan agafant un altre aire amb els confinaments i les mesures dictades pel govern de la Generalitat. Tres de la...

La UEA demana més ajudes per evitar la destrucció de més llocs de treball

Davant l’anunciament de les mesures prorrogades pel Govern per seguir fent front a la Covid-19 i que tindran una durada fins al diumenge 24...

Xerrada de La Veu de l’Anoia a 1r d’ESO de l’Escola Pia

Alumnes de 1r d’ESO de l’optativa: Descobrim l’actualitat, de l’Escola Pia d’Igualada. El dilluns 11 de gener, la directora del diari de la Veu de...

Òdena suspèn al Fira de la Baronia per l’evolució de la pandèmia

L’Ajuntament d’Òdena, donada l’evolució de la covid-19, ha decidit suspendre les celebracions en el marc de Sant Sebastià, patró d’Òdena, encapçalades per la Fira...
Compartir