Ja hi ha nova data per la presentació del llibre “Bon dia, són les vuit” d’Antoni Bassas
J

3 de març de 2018
Després que s’anul·lés la presentació prevista pel passat dimarts a causa del temporal de neu, finalment Antoni Bassas vindrà aquest proper dilluns 5 de març a les 7 de la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada.
El llibre
Per fi, Antoni Bassas ha deixat escrita la narració d’un programa que va fer història, El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008). Bon dia, són les vuit! és un llibre que traspua periodisme i ràdio, on veiem els professionals que van gestar el programa cada dia i els col·laboradors que el van elevar a la categoria d’inoblidable, amb episodis que van fer vibrar l’antena cada matí durant més d’una dècada i que els oients encara recorden amb nostàlgia.Però, més enllà del relat en primera persona de la veu que despertava el país, Bon dia, són les vuit! és, també, el llibre de la memòria col·lectiva d’un país que, progressivament, va anar trobant la seva veu.«Van passant els anys, i des d’aquell matí assolellat d’estiu no he parat de trobar-me persones que se m’han acostat per explicar-me que van venir aquell dia a la Diagonal o que recorden què estaven fent en aquell moment en què vam deixar de compartir tots els matins, o que m’expliquen com van canviar la seva relació amb la ràdio.

L’autor

 Antoni Bassas  (Barcelona, novembre del 1961). Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, va debutar a Ràdio Joventut amb setze anys, i als vint va integrar-se a l’equip de transmissions de Futbol en català de Joaquim Maria Puyal, a Ràdio Barcelona, amb qui va treballar durant catorze temporades. Va ser director i presentador d’El matí de Catalunya Ràdio entre el gener del 1995 i el juliol del 2008. Abans havia creat, juntament amb Xavier Bosch, l’espai d’humor Alguna Pregunta Més?, pel qual va rebre el Premi Ondas el 1997. Amb motiu del centenari del FC Barcelona, club del qual és soci, va portar la història del Barça a TV3 amb el talk-show històric Aquest any, cent! El 2009 va convertir-se en el corresponsal de TV3 als Estats Units fi ns al 2013, any en què es va incorporar al diari Ara de la mà del seu primer director, Carles Capdevila.
Ha pronunciat conferències sobre les relacions entre Catalunya i Espanya vistes a través dels mitjans a la London School of Economics i a les universitats de Cambridge i Stanford, entre d’altres. Està casat amb la també periodista Mariona Anglès.
Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?