30.5 C
Igualada
Divendres, maig 20, 2022

Ja estan obertes les inscripcions per la Transconca

Ja estan obertes les inscripcions per la Transconca, una marxa i pedalada popular oberta a tothom, un esdeveniment esportiu, que transmet diferents valors. Una iniciativa que neix de la bona connexió entre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i de l’Associació de les Mucopolisacaridosis i Síndromes relacionats.

La Transconca passarà pels municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Òdena, Jorba, Vilanova del Camí, Santa Margarita de Montbui i Castellolí) i acabarà a la Pobla de Claramunt. Es pot fer a peu, corrent o amb bicicleta, per això hi haurà diferents itineraris i un recorregut adaptat per donar la possibilitat a tothom per participar-hi. Volem que sigui una festa participativa.

La primera edició es farà el diumenge 27 de febrer que és el dia més proper al dia Mundial de les malalties minoritàries o rares del 2022.
Durant els recorreguts hi haurà avituallaments i a l’arribada s’oferirà als participants diferents degustacions i consumicions, en un ambient festiu.

La Transcoca te una història al darrera
La Sofia va néixer l’any 1998 a la Pobla de Claramunt, una nena molt alegre com moltes del poble. De ben petita li varen diagnosticar la malaltia de Sanfilippo i aquest fet va fer canviar tots els objectius i propòsits de la família. Per lluitar contra aquesta malaltia minoritària i rara es va crear l’Associació Sanfilippo. La Sofia va ser el motor del que és aquesta entitat actualment; un gran i excel·lent moviment associatiu per ajudar a les persones amb aquest tipus de malalties.

La Sofia ens va deixar l’any 2017, però l’esperit i la lluita segueix endavant. Avui en dia l’entitat ha passat a dir-se MPS-Lisosomals perquè aglutina totes les malalties que engloben les mateixes patologies. Són moltes les iniciatives que es porten a terme per donar suport a les famílies afectades, donar suport a la investigació i donar visibilitat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Demà torna a la Festa de l’Arbre de Maig a la plaça Pius XII

Demà dissabte 21 de maig, a partir de les 7 del matí i durant tot el dia, a la plaça Pius XII se celebrarà...

Oberta la convocatòria per accedir a ajuts per rehabilitar pisos buits

L’Ajuntament ja ha obert una nova convocatòria de subvencions per arranjar pisos buits i cedir-los a la bossa de lloguer assequible de l’Ajuntament. Es...

Déu ha mort!

Hi va haver Chanelazo. Let’s go. La noia d’Olesa ho va petar, a cop de maluc i lletra amb refilets d’Spanglish. El mundo ‘tá...

Un estudi de la Generalitat alerta del risc d’inundació a Igualada i la Conca pel canvi climàtic

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública, durant un període de 3 mesos, el Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI)...

Apunyalen el guàrdia de seguretat de l’estació d’Igualada en ple dia

Avui dijous a les 3 de la tarda, un individuu ha apunyalat per l’esquena el guàrdia de seguretat privada que hi ha a l’estació...
Compartir