Itziar Valenzuela, del CN Igualada, als campionats d’Espanya aleví
I

24 de juliol de 2019

Els passats dies 18, 19, 20 i 21 de juliol va tenir lloc a les instal·lacions de l’Anella Mediterrània de Tarragona la disputa dels Campionats d’Espanya de natació en la categoria aleví, en la que el Club Natació Igualada hi va ser representat per la nedadora Itziar Valenzuela, que tenia les mínimes exigides per participar en aquests competició en 4 proves; els 100 i 200 braça, els 200 lliures i els 200 estils.

La primera prova en participar van ser els 200 braça, en que la jove nedadora igualadina va igualar la seva millor marca en piscina de 50 amb un temps de 3’03’’35 i quedant en la 19a posició de 12 anys en les proves eliminatòries del matí.

dig

El dissabte, a la tercera jornada de competició, la jove nedadora vilanovina va participar en les proves dels 200 lliures i els 100 braça. En els 200 lliures va realitzar un temps de 2’25’29’’, sense poder millorar la seva plusmarca personal i quedant en la 20a posició en les eliminatòries, mentre que ens els 100 braça va realitzar un temps de 1’23’28’’, quedant-se molt a prop tant de la seva millor marca personal com de quedar entre les 10 millors nedadores i poder passar així a la final de la tarda, ja que Valenzuela va quedar 11a classificada en les eliminatòries, una llàstima ja que igualant les seves millor marques li hauria valgut per passar a les finals en ambdues proves.

Finalment a l’última jornada de diumenge va ser el torn dels 200m estils, en què va marcara un temps de 2’47’’62’’, quedant en la 30a posició. D’aquesta manera Valenzuela finalitzava la seva primera experiència en una competició estatal d’aquest nivell i completava una gran temporada, aconseguint medalla i moltíssimes posicions d’honor en els Campionats de Catalunya tant d’hivern com d’estiu i 4 marques mínimes per participar a la competició més important que es realitza en la categoria aleví, aconseguint millorar de manera molt significativa totes les seves marques al llarg de la temporada.