Invertir en gestió de persones : l’opció més rendible

33

Les empreses han comprès que la supervivència a llarg termini passa per oferir productes o serveis de qualitat. Qui no hagi entès aquestes dues premisses ja sap el risc que corre.Indefectiblement s’ha de considerar que les inversions exclusivament basades en equips i tecnologia, encara que necessàries, no podran assegurar l’èxit sense una capacitació dels col·laboradors, per la qual cosa serà necessari tenir aquest factor en compte. Evidentment, el progrés ha existit, però no el suposat, de manera que una ombra de desencís recorre als directius de les empreses. Habitualment no es considera a la persona com la peça clau del trencaclosques de l’organització.

Els millors mètodes o els millors equips tecnològics no donaran el seu resultat si darrere no hi ha un ésser humà compromès i competent professionalment. Cal un alineament entre objectiu empresarial i persona, des del directiu fins el col·laborador, sigui aquest de coll blau o coll blanc. Malauradament molts empresaris no consideren la inversió, no és un cost, en el desenvolupament i capacitació dels seus empleats com una cosa transcendental, menyspreant que les persones són el recurs que més pot aconseguir augmentar la seva productivitat, amb una inversió menor. Les persones som el “recurs” oblidat. Amb una ínfima inversió oferim un rendiment molt elevat amb un efecte multiplicador en el creixement empresarial realment notable.

Les oportunitats i fortaleses de les empreses sorgeixen del compromís dels seus empleats però això no brolla espontà- niament sinó que ha de ser alguna cosa planificada, promoguda i executada per la direcció, la qual ha de donar exemple. L’única solució per arribar al nostre mercat és oferir al client el millor producte al millor preu i la clau per quadrar aquesta equació som les persones. Promoure una Nova Cultura de Gestió de Persones ha de ser el nou paradigma diferenciador en les nostres empreses.

 

Manel Macià