12.8 C
Igualada
Dissabte, setembre 26, 2020

Institut Estètica Yvette Pons: “Oferirem tots els serveis amb les mesures de protecció necessàries i recomanades”

Els centres d’estètica comencen a partir d’aquests dies el retorn a la seva activitat, de manera paulatina, segons marquen les autoritats sanitàries per garantir la seguretat tant dels clients com dels treballadors. En parlem amb la Ivette Pons, de l’Institut d’Estètica Yvette Pons d’Igualada.

Aquests darrers mesos com us han afectat al centres d’estètica? Heu pogut fer algun tipus d’atenció als vostres clients?
En el meu cas vaig informar a tots els meus clients, mitjançant les xarxes socials, sms, i enviament de newsletters que podien contactar directament amb mi, via telefònica, per encarregar els productes cosmètics que poguessin necessitar, i poder-los fer arribar a casa per missatgeria. Per facilitar la gestió, respectant el confinament i no haver de desplaçar-me a l’Institut, vaig habilitar una habitació a casa meva amb tots els productes i embalatges necessaris per poder fer aquest servei.
També ha sigut un temps per activar molt més la comunicació de les xarxes socials. He estat gravant molts vídeos per ensenyar a realitzar-se automassatges a casa, tant corporals com facials i a donar diferents consells de com cuidar-se la pell, el cos i l’alimentació. La veritat és que ha sigut una experiència molt gratificant.

Quan podreu començar l’atenció al públic? Quin tipus de mesures de seguretat heu de prendre vosaltres com a treballadors i quin tipus de mesura de protecció ha de tenir el client?
La veritat és que nosaltres no començarem fins el dimarts 12 de maig, doncs ha sigut tot plegat una mica precipitat.
Les mesures que prendrem tant per als clientes com per als treballadors seran les següents:
– Els clients han d’acudir preferiblement amb mascareta. Quan entrin a l’Institut seran proveïts de solució desinfectant i de peücs per cobrir la sola de les sabates.
– Els prendrem la temperatura amb un termòmetre digital a distancia. Si la temperatura és superior a 37,4 graus, anul·larem la visita.
– Tota la roba i objectes personals els guardarem en una bossa d’un sol ús.
– Els hi farem una petita enquesta que hauran de signar.
– Les treballadores portarem bates d’un sol ús, anirem protegides amb mascaretes ffp2 reforçades amb mascareta quirúrgica, ulleres i amb pantalla protectora des de sota la barbeta. També treballarem amb guants.
– Totes les instal·lacions estacions estaran proveïdes de gel desinfectant.
– Tot el material i aparells estaran adequadament desinfectats i esterilitzats per cada client.
– Els despatxos i recepció estaran proveïts de mampares protectores.
– Es desinfectaran les taules, seients, poms, banys i cabines cada cop que ho hagi utilitzat un client.

Heu rebut bona informació quant a la manera com heu de treballar durant aquestes primeres fases del desconfinament?
Estem en un sector en el qual l’Estat no tan sols s’ha pronunciat molt tard -un dia abans de l’obertura dels centres- sinó que no ho ha fet de manera clara.
Al final hem d’actuar amb sentit comú, i prendre les mesures més segures per tots.

Penses que de cara al futur canviarà la manera d’interaccionar amb els vostres clients?
Jo sincerament crec que no, al contrari, penso que el futur en l’estètica és cada cop més el contacte humà i les tècniques manuals, sempre amb les mesures de protecció, com la mascareta, que en el nostre cas ja ho fèiem.

El fet que hagueu de modificar la manera d’atendre la clientela, espaiant les visites, afectarà el vostre negoci econòmicament parlant. I a més es preveu que a nivell de societat entrem en una crisi econòmica important, per tant tampoc es podran encarir massa els serveis. Com afrontem això perquè el negoci sigui viable?
En el meu cas no ens afectarà gaire el fet d’espaiar les visites, ja que tenim força cabines i personal per atendre a cada client, respectant molt els horaris perquè no se solapin i no es creuïn entre ells.
Amb les mesures que estem prenent ara mateix, el cost de cada servei se’ns ha incrementat, però haurem d’assumir-lo i resistir sense pujar els preus. Esperem que els nostres proveïdors també facin el mateix!
Perquè el negoci sigui viable davant d’aquesta situació, potser haurem de deixar d’invertir en tecnologies de preu molt alt i oferir serveis que aportin els mateixos resultats però amb altres classes d’eines, com poden ser les mans o utensilis creats amb materials naturals.
Aquesta és una bona oportunitat perquè les bones professionals surtin a la llum.

Quines són les consultes que us han fet més aquests dies de tancament?
Mitjançant les xarxes socials la gent s’ha interessat molt pels massatges facials per prevenir l’envelliment. Crec que ha sigut una bona oportunitat per que la gent comenci a creure més en el poder que tenen les mans.

Quins creus que seran els tractaments que més demanda tindran aquests dies?
Remodelació corporal, cel·lulitis i baixada de pes. La majoria de la gent ha estat molt inactiva i començo a rebre moltes trucades dient-me que s’han engreixat i no es veuen bé.

Encarem, després d’una llarga temporada tancats, en què moltes persones han vist poc el sol, un final de primavera que convida a sortir. Quines primeres recomanacions els faries per tenir cura de la seva pell?
Controlar com tenen la vitamina D, si cal prendre algun complexe vitamínic recomanat pel seu especialista.
Prendre aliments amb betacarotens, que són una bona font de vitamina A i molt antioxidants, ajuden a protegir la pell contra els radicals lliures i contra les cremades de les primeres exposicions solars. Els podem trobar a la pastanaga, pebrot, carbassa, plàtans, poma, vegetals de color verd fosc com els espinacs, brocoli, bledes…
Tenir cura amb les hores d’exposició solar i sobretot evitar exposicions molt prolongades i les hores de 12h a 15h.
Aplicar-se una bona i alta protecció solar i repetir-la cada dues hores ja que les pantalles solars no són fotoestables.

Quina previsió fas de cara al futur, creus que tot tornarà a ser com abans?
Jo sóc molt optimista i sempre penso que les coses passen per algun motiu, malgrat totes les persones que desgraciadament ens han deixat.
Crec en l’equilibri de la vida en general i que els canvis sempre acaben portant coses bones, simplement hem d’aprendre a adaptar-nos a les circumstàncies. Crec que haurem de passar un temps de transició però que no tan sols tornarem a estar com abans sinó que possiblement millor. És la meva humil opinió!

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...

“Paisatges i racons de l’Anoia”, un valuós reportatge gràfic de Joan Sala i Joan Felip

La Aquests dies, a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb el reclam de: “Paisatges i racons de l’Anoia” s’exposen 43 fotografies...

67 anys de Fira (part 1)

67 anys de Fira (part 2) El context econòmic i social dels anys 50 va ser favorable (després d’un anys anteriors de greu davallada econòmica...
Compartir