12.6 C
Igualada
Divendres, novembre 27, 2020

Una iniciativa privada vol impulsar Igualada com a destí de turisme de congressos i trobades

Desig Esdeveniments empresa d’organització d’esdeveniments ubicada a la capital de l’Anoia ha pres la iniciativa de tirar endavant la creació del destí Igualada Turisme de Reunions, amb l’objectiu d’ajudar a donar un nou model d’impuls econòmic a la ciutat i al seu entorn. Identificar Igualada com a un gran palau de congressos, amb diferents oportunitats per a oferir. L’àmplia experiència i coneixement de Desig Esdeveniments, que encapçala el gironí Josep Maria Planella, resident a Igualada des de fa molts anys, es posa a disposició d’aquest projecte. Podeu veure’n una entrevista a la contraportada d’aquesta edició de La Veu.

Inicialment la iniciativa portava el nom d’Igualada Convention Bureau amb el que es va donar a conèixer a les diferents institucions. Tant a la Diputació de Barcelona com l’Agència Catalana de Turisme “els va agradar el projecte, animant a seguir endavant amb una sola observació, la de canviar de nom. Aquesta condició es motivada per l’estratègia definida, en quan a turisme MICE a Catalunya, d’haver només un sol Convention Bureau a la demarcació de Barcelona que aglutini tota l’oferta. Per aquest motiu el projecte pren el nom d’Igualada Turisme de Reunions (Igualada MICE). D’aquesta manera es podrà incloure a les propostes que els diferents organismes porten a terme per promocionar el territori”, explica Planella.

[publicitat]

El posicionament passarà per esdevenir un destí per a petits i mitjans congressos i reunions, fet diferencial dels altres destins de Catalunya. A més d’oferir els avantatges estratègics que té la ciutat d’Igualada en la seva situació en el mapa de Catalunya, les propostes d’espais, la proximitat, acompanyat pel la competitivitat dels preus i de l’oferta d’activitats que s’hi pot trobar.

A diferencia d’altres iniciatives que s’han portat a terme a la ciutat i a la comarca, “l’Igualada Turisme de Reunions vol comptar amb tothom, amb les empreses, autònoms, entitats e institucions que tinguin alguna cosa a aportar-hi. És necessari fer l’exercici de posar en comú tot el que hi ha a la ciutat i als voltants i potenciar-ho”, afegeix el portaveu de Desig Esdeveniments.

L’Igualada Turisme de Reunions “actuarà com a oficina de promoció per captar nous congressos, reunions, conferències, incentius i esdeveniments, a més de donar suport i coordinació a qui ho necessiti. S’està treballant en crear activitats lúdiques i d’incentius per fer mes atractiu el venir a Igualada”.

Comercialment s’incidirà en empreses i entitats de tot el territori català, però també amb les d’Igualada i el seu entorn, perquè hi ha moltes possibilitats. Segons que explica Planella “hi ha propostes de futur, com la creació d’una targeta de fidelització pels assistents, l’edició d’un vídeo promocional i posar informació de l’oferta turística en diferents espais.

S’ha treballat en un catàleg d’espais, de serveis i d’activitats que es una de les eines fetes, necessària pels promotors a l’hora d’organitzar una reunió. Anualment es farà un inventari estadístic de les activitats MICE que es portin a terme a Igualada i el seu entorn per poder tenir dades a estudiar”.

De moment, els impulsors han posat en funcionament la web igualadamice.cat i ja són presents a les xarxes socials amb l’identificatiu @Igualadamice.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Grup TransPal: 25 anys ajudant a tancar el cercle a les empreses

Sector: Recuperació de palets i reciclatge de residus Ubicació: Masquefa Any fundació: 1995 L’empresa masquefina celebra enguany 25 anys de la seva fundació: un quart de segle...

Eixarcolant publica el Calendari del Bon Consumidor per al 2021

Ser conscients de les implicacions d’allò que consumim, per fer del consum una eina de canvi que contribueixi a afrontar els reptes ambientals, socials...

L’Associació Nou Centre regala més de 4.000€ en vals promocionals

Fins el 20 de desembre els establiments de l’Associació Nou Centre, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, regalaran 4.000€ en vals de descompte entre...

Final d’etapa

L’adeu definitiu de la Montserrat Carulla m’ha revifat una sèrie de pensaments que tenia més o menys somorts i s’han fet vius en aquest...

1993 – Tanca, després de 88 anys de servei, l’Escorxador d’Igualada

En vam parlar en aquesta secció l’any de la seva inauguració, i també ho fem el dia del seu tancament. És un dels edificis...
Compartir