Una iniciativa privada vol impulsar Igualada com a destí de turisme de congressos i trobades
U

10 de febrer de 2018

Desig Esdeveniments empresa d’organització d’esdeveniments ubicada a la capital de l’Anoia ha pres la iniciativa de tirar endavant la creació del destí Igualada Turisme de Reunions, amb l’objectiu d’ajudar a donar un nou model d’impuls econòmic a la ciutat i al seu entorn. Identificar Igualada com a un gran palau de congressos, amb diferents oportunitats per a oferir. L’àmplia experiència i coneixement de Desig Esdeveniments, que encapçala el gironí Josep Maria Planella, resident a Igualada des de fa molts anys, es posa a disposició d’aquest projecte. Podeu veure’n una entrevista a la contraportada d’aquesta edició de La Veu.

Inicialment la iniciativa portava el nom d’Igualada Convention Bureau amb el que es va donar a conèixer a les diferents institucions. Tant a la Diputació de Barcelona com l’Agència Catalana de Turisme “els va agradar el projecte, animant a seguir endavant amb una sola observació, la de canviar de nom. Aquesta condició es motivada per l’estratègia definida, en quan a turisme MICE a Catalunya, d’haver només un sol Convention Bureau a la demarcació de Barcelona que aglutini tota l’oferta. Per aquest motiu el projecte pren el nom d’Igualada Turisme de Reunions (Igualada MICE). D’aquesta manera es podrà incloure a les propostes que els diferents organismes porten a terme per promocionar el territori”, explica Planella.

[publicitat]

El posicionament passarà per esdevenir un destí per a petits i mitjans congressos i reunions, fet diferencial dels altres destins de Catalunya. A més d’oferir els avantatges estratègics que té la ciutat d’Igualada en la seva situació en el mapa de Catalunya, les propostes d’espais, la proximitat, acompanyat pel la competitivitat dels preus i de l’oferta d’activitats que s’hi pot trobar.

A diferencia d’altres iniciatives que s’han portat a terme a la ciutat i a la comarca, “l’Igualada Turisme de Reunions vol comptar amb tothom, amb les empreses, autònoms, entitats e institucions que tinguin alguna cosa a aportar-hi. És necessari fer l’exercici de posar en comú tot el que hi ha a la ciutat i als voltants i potenciar-ho”, afegeix el portaveu de Desig Esdeveniments.

L’Igualada Turisme de Reunions “actuarà com a oficina de promoció per captar nous congressos, reunions, conferències, incentius i esdeveniments, a més de donar suport i coordinació a qui ho necessiti. S’està treballant en crear activitats lúdiques i d’incentius per fer mes atractiu el venir a Igualada”.

Comercialment s’incidirà en empreses i entitats de tot el territori català, però també amb les d’Igualada i el seu entorn, perquè hi ha moltes possibilitats. Segons que explica Planella “hi ha propostes de futur, com la creació d’una targeta de fidelització pels assistents, l’edició d’un vídeo promocional i posar informació de l’oferta turística en diferents espais.

S’ha treballat en un catàleg d’espais, de serveis i d’activitats que es una de les eines fetes, necessària pels promotors a l’hora d’organitzar una reunió. Anualment es farà un inventari estadístic de les activitats MICE que es portin a terme a Igualada i el seu entorn per poder tenir dades a estudiar”.

De moment, els impulsors han posat en funcionament la web igualadamice.cat i ja són presents a les xarxes socials amb l’identificatiu @Igualadamice.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta