8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Inici d’obres a la carretera de les Maioles per l’enllaç amb la Via Verda
I

Publicitat

La Diputació de Barcelona iniciarà la setmana vinent, les obres de construcció de l’itinerari de vianants a la carretera BV-1031 de Prats del Rei a Igualada, i que enllaça de nord a sud Òdena i Igualada.

L’actuació connecta la Via Verda d’Igualada al PK 18,630 amb el camí situat al PK 18,490 al marge esquerra de la carretera on hi ha prevista la futura ampliació de la Via Verda per part de l’Ajuntament d’Igualada.

L’actuació s’aprofita per millorar i condicionar d’aquest tram de la carretera que actualment presenta certes deficiències de traçat.

El nou itinerari de connexió, amb una longitud de 150 metres, permetrà una major seguretat i comoditat per als vianants. A l’entorn de l’itinerari hi ha l’autovia A-2 i el paratge de Ca l’Alemany al nord, la Via Verda de circumval·lació i el camí de les Guixeres a l’est i les restes d’antigues extraccions de guix com és la Guixera de Boada. L’obra compta amb un pressupost de 484.170,89 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

Les característiques de l’obra inclouen la construcció d’una plataforma de dos metres d’amplada per al pas de vianants, una millora del traçat en planta de la carretera amb un eixamplament de la secció fins a un mínim de sis metres en recta i de 6,4 metres en corba, amb vorals d’entre 0,25 metres en zones de desmunt i de 0,50 metres en terraplè.

L’actuació també inclou la realització de millores de senyalització, protecció i abalisament en el tram, així com en l’evacuació d’aigües de pluja amb cunetes revestides transitables i ampliació dels passos existents afectats per les obres.

Actualment, els vianants de la via verda han de passar per una berma en terres al costat de la carretera amb un ample variable no superior a 0,70 metres amb un fort desnivell en terraplè. El final del tram del nou itinerari de vianants es situa davant l’accés al complex esportiu Les Comes d’Igualada, situat també en el marge esquerra de la carretera BV-1031, i en connexió amb l’itinerari de l’anella verda pel nord de les Comes.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies