Ingressen a presó dos homes acusats de cinc robatoris a l’Anoia

106

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central van detenir el dia 24 d’octubre dos homes de nacionalitat xilena, de 19 i 20 anys, especialitzats en robatoris a l’interior de domicilis en diverses comarques de Catalunya, entre les quals l’Anoia.

La investigació es va iniciar fa dos mesos a partir d’una informació que situava els arrestats en una organització  especialitzada en robatoris en els domicilis. Els agents van establir que hi havia un grup de tres persones que duien a terme els robatoris i que actuaven en diverses comarques de Catalunya.

Els lladres actuaven principalment als matins en la franja horària d’entre les 09.00 i les 11.00 hores. Els investigats i per tal de realitzar els robatoris utilitzaven vehicles sostrets, en el decurs de la investigació s’han pogut recuperar quatre vehicles essent dos d’ells de gama alta.

El modus operandi del grup consistia en seleccionar cases a quatre vents en urbanitzacions, principalment del Vallès Oriental i l’Anoia. Els lladres s’asseguraven que no hi hagués ningú a l’interior de les cases, saltaven el mur del jardí i buscaven alguna porta o finestra per fracturar-la i poder-hi accedir amb l’ús d’un tornavís o algun altre estri de característiques similars. Un cop a dins sostreien principalment joies o altres objectes de valor.

La investigació es va centrar en determinar quina era la composició de la bateria, determinar la seva activitat delictiva i els seus moviments pel territori, identificar-ne tots els membres, a més de determinar els domicilis on hi podien amagar material sostret.

Durant el temps que van durar les indagacions els mossos van poder relacionar el grup amb diversos robatoris arreu del territori: cinc a la comarca de l’Anoia, cinc al Vallès Oriental,  quatre al Vallès Occidental i dos al Baix Llobregat.

El dia 24 d’octubre es van dur a terme tres entrades i escorcolls en domicilis, dues a Barcelona i un a Rubí. Els mossos hi van trobar diverses joies, principalment d’or, i eines per a la consumació dels robatoris.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 26 d’octubre i el jutge va decretar l’ingrés a presó d’ambdós.