Inconstitucional – Jaume Singla
I

6 de març de 2015

Em declaro inconstitucional. Orgullosament inconstitucional.
Dotze jutges, imposats pels partits espanyols, han decidit que els 2.350.000 ciutadans de Catalunya que el 9 de novembre vàrem anar lliurement a votar a la consulta, som inconstitucionals. Personalment el que digui un tribunal polític, em té absolutament indiferent, però deploro que en ple segle XXI, en un estat formalment democràtic, tingui més força l’opinió de dotze jutges que la milions de ciutadans. I no és tan sols la consulta del 9 de novembre, això mateix ja ens va passar amb el referèndum -legal, legitim, constitucional i acordat- de l’Estatut de Catalunya. Milions de catalans el vàrem votar favorablement i quatre anys després uns jutges amb els càrrecs caducats el varen declarar inconstitucional.
El president del TC és militant del PP, tot i que formalment fa uns mesos va deixar la militància, però això no és cap impediment per sentenciar a proposta del govern del mateix PP. Dimecres al matí, hores abans de la reunió del plenari del Tribunal Constitucional, un diari de Madrid anunciava amb tot luxe de detalls els termes de la sentència…. formalment encara per redactar. Això que en qualsevol democràcia seria motiu d’investigació, aquí és aplaudit fins i tot pels diputats a Las Cortes. No és estrany, d’altra banda, qui ha designat als dotze jutges del Constitucional són precisament els diputats a Cortes. Algú els hauria d’explicar als ben pagats diputats, en què consisteix això de la separació de poders, perquè em temo que es pensen que consisteix en tenir-los en edificis diferents.
Mentre escric aquesta columna, el Consejo General del Poder Judicial -un altre òrgan elegit per Sus Señorias- està decidint apartar de la carrera judicial al Jutge català Santiago Vidal, pel delicte de fer un esborrany de llei fonamental. En canvi, a una vintena de jutges espanyols que han cobrat dos milions d’euros d’una companyia elèctrica ningú no els qüestiona.
Què podem fer els ciutadans davant d’aquesta situació de desgavell legal i barreja política i judicial en què l’Estat ens té fermats? Ho tinc clar: no penso votar mai més a cap força política que no em garanteixi la seva voluntat inequívoca de desconnectar d’Espanya. Em sento tan lluny d’un Estat Espanyol que només legisla per castigar i controlar als ciutadans i no pas per protegir-los, que em sento orgullosament satisfet d’haver estat declarat “Inconstitucional” per dotze jutges del segle passat.
Al maig tenim ocasió de donar-los una primera puntada de peu al cul a aquesta colla de galifardeus.
Jaume Singla

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta