Inaugurada a Copons l’exposició “Dret a viure… Refugiats sense refugi” d’Isabel Casas

22 de febrer de 2017

El diumenge 19 de febrer, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Copons, s’ha inaugurat l’exposició de fotos “Dret a viure… Refugiats sense refugi” de la Isabel Casas i que restarà oberta fins el dia 5 de març.

Les fotos estan fetes a la Illa de Lesbos en una experiència de voluntariat duta a terme per a tres dones d’Igualada el febrer de l’any 2016.

Aquesta selecció fotogràfica il·lustra el drama dels que volen ser refugiats, perquè de moment molt pocs aconsegueixen obtenir aquest reconeixement i el tracte digne que hauria de comportar.

La Isabel va demanar a amics i coneguts que posessin paraules al que els suggerien les imatges, i el conjunt aconsegueix apropar-nos al drama d’aquestes persones que fugen de la guerra i demanen un oportunitat de retrobar la família, viure amb dignitat, deixar la por i la destrucció que actualment assola el seu país, on, la majoria, volen retornar quan hi torni a haver pau i es pugi reconstruir.

Amb la compra de les fotos per 20€ podem col·laborar a millorar les condicions de vida de les famílies que estan confinades als camps, a l’espera que els governs d’Europa decideixin deixar de mirar a un altra banda.

Isabel Casas també ha deixat a l’exposició, diversos exemplars del compte AMIC MEU! Escrit i dissenyat pel voluntariat i els infants de l’Open Cultural Center, que actua al Camp de refugiats de Cherso a Grècia, i que es ven per 10€. Tots els diners que s’aconsegueixin es faran arribar directament als camps de refugiats de Grècia.

Catalunya encara te molt recent el drama de deixar-ho tot i haver de demanar refugi a altres països, per això som un poble que es mobilitza per reclamar al govern que Volem acollir. I és on es tiren endavant iniciatives tan interessants com la que ens proposa la Isabel. Li agraïm que hagi portat aquesta exposició a Copons, i donar-nos l’oportunitat de col·laborar en la gran tasca que ella i el conjunt de voluntaris/es estan realitzant.

Comparteix l'article:

1 comentari

Deixa un comentari