14.3 C
Igualada
Dimecres, octubre 5, 2022

Impost a les emissions de CO2 dels vehicles: ja es pot consultar la quota i el període de pagament

Les tarifes de l’impost s’han congelat i no s’aplica l’increment previst per llei per a aquest exercici

Des de l’1 de setembre es pot consultar el padró definitiu de vehicles de l’exercici 2021 i la quota a pagar al web de l’Agència Tributària de Catalunya

Els contribuents poden consultar les dades del padró definitiu i la quota que han de pagar a la seu electrònica de l’ATC, accedint-hi amb el NIF i la matrícula (per a un vehicle concret) o amb identificació digital, utilitzant l’idCAT Mòbil o un altre certificat digital, que permet visualitzar tots els vehicles dels quals s’és titular.

Dates i canals de pagament 

Els vehicles que tenen el pagament domiciliat rebran un càrrec en compte del 7.11.2022 al 21.11.2022.

Pel que fa als vehicles que no el tenen domiciliat:

  • Si ja van tributar l’any anterior, poden fer el pagament fins al dia 21.11.2022.

Per facilitar el pagament dels vehicles que ja constaven al padró l’any anterior, el titular rebrà al seu domicili un escrit recordatori, juntament amb una carta de pagament amb l’import a ingressar.

  • Els vehicles de nova tributació han de pagar segons la data que s’indiqui a la notificació que rebran al seu domicili.

Si no s’ha domiciliat el pagament, es pot pagar a través de la seu electrònica de l’ATC, al telèfon 012, al telèfon de L’ATC us truca (93 551 51 51), en entitats financeres col·laboradores, a les oficines de Correus, i a totes les oficines i delegacions de l’ATC, amb cita prèvia.

En cas que, en rebre la notificació per pagar l’impost, s’hi trobi alguna dada incorrecta, els contribuents poden interposar un recurs accedint a la mateixa pàgina de consulta del padró (atc.gencat.cat/co2padro) amb NIF i matrícula o, també, amb idCAT Mòbil o un altre certificat digital.

Qui tributa per l’impost?

Han de pagar l’impost les persones físiques i jurídiques que durant l’any 2021 han tingut domicili fiscal a Catalunya i han estat titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta). També hi estan obligades les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya però que, durant el 2021, hi han tingut un establiment, sucursal o oficina i han estat titulars d’algun vehicle domiciliat a Catalunya.

Qui n’està exempt?

Estan exempts de pagament els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars, els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones (incloent-hi el conductor) i els vehicles adaptats per a la conducció de persones amb mobilitat reduïda. Els vehicles amb matrícula de vehicle històric i els vehicles clàssics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota íntegra i, per tant, tampoc tributen. Així mateix, no han de pagar l’impost els titulars de vehicles que, conjuntament, no superin els 6 euros de quota a ingressar.

On va la recaptació?

Tot el que es recapta amb l’impost es destina íntegrament al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural, i retorna a les persones a través de la inversió en accions per millorar el medi ambient; fomentar la mobilitat sostenible i la transició energètica amb la instal·lació de plaques solars o calderes de biomassa; prevenir incendis forestals i adaptar els boscos a l’emergència climàtica; conservar els parcs naturals; renovar la xarxa de radars del Servei Meteorològic de Catalunya per predir fenòmens extrems, i impulsar la recerca i la innovació empresarial per mitigar el canvi climàtic.

Canals d’atenció a disposició de la ciutadania

  • Seu electrònica de l’ATC: tota la informació sobre l’impost, assistent virtual, consulta del padró, pagament, domiciliació i altres tràmits relacionats atc.gencat.cat/impostco2.

  • Telèfon 012. Consultes de caràcter general i pagament automatitzat.

  • L’ATC us truca (93 551 51 51). Telèfon d’assistència en la tramitació.

  • Oficines de l’ATC. Únicament amb cita prèvia:atc.gencat.cat/citaprevia.

Per saber-ne més, visiteu el web impostco2.gencat.cat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tercer “job shadowing” de I’Institut Joan Mercader

Del 26 de setembre al dia 1 d’octubre, s’ha realitzat la tercera i última mobilitat de l’Institut Joan Mercader dins del projecte CETE+ (Consorci...

Georgina Gabarró es guanya el bitllet per a les finals de les Golden Series

El passat diumenge 2 d'octubre es va celebrar la Mitja Pirineu 21K, la modalitat més curta de l'esdeveniment Salomon Ultrapirineu. Amb aquesta prova es...

Comencen les obres per posar gespa al camp de futbol de Fàtima

Les obres per instal·lar gespa artificial al camp de futbol de Fàtima ja han començat i serà una realitat durant el primer trimestre del...

Gairebé un miler de persones gaudeix del Mercat de Lletres d’Igualada

Gairebé un miler de persones van gaudir dissabte passat de les propostes literàries i culturals de l’11è Mercat de Lletres d’Igualada, que un any...

La jornada d’Aviació Adaptada torna a ser un èxit

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena va acollir aquest dissabte 1 d'octubre a desenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al públic en...
Compartir