Iguana desplegarà xarxa de fibra òptica en una dotzena de nuclis de l’Anoia
I

14 de febrer de 2018
Desplegament de la fibra òptica a Jorba.

Iguana, l’operador de telecomunicacions de l’Anoia, desplegarà en els dos propers anys la seva pròpia xarxa de fibra òptica a diferents zones de set municipis de la comarca: Santa Margarida de Montbui, Argençola, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia i Jorba. A més, ubicarà instal·lacions tècniques a Capellades i seguirà executant el desplegament que està duent a terme a Masquefa. Aquesta important inversió es farà, en part, gràcies al finançament provinent de fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de la Unió Europea que permetrà fer arribar connexió a Internet d’alta qualitat a zones blanques, és a dir a indrets on hi ha greus dèficits de connectivitat a Internet.

Les zones blanques a les quals Iguana donarà servei de fibra òptica seran El Coll del GuixEl Saió i La Mallola a Santa Margarida de Montbui, Clariana a Argençola, Sant Martí de Tous (incloent el nucli urbà, Sentfores, l’Aubareda i Massip), La Torre de Claramunt (incloent la Torre Baixa, la Torre Alta, Camaró i la Rata), Vallbona d’Anoia i Cabrera d’Anoia (incloent el Castell de Cabrera).

En el decurs d’aquest any està previst que la fibra òptica d’Iguana arribi a Sant Martí de Tous, Clariana, El Coll del Guix, El Saió i La Mallola. De cara al 2019 es completarà el desplegament a la resta de zones blanques previstes: La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Cabrera d’Anoia.

La fibra òptica d’Iguana ja ha arribat a Jorba

D’altra banda, Iguana ja està desplegant la seva pròpia xarxa de fibra òptica a Jorba amb recursos propis. A Jorba on els usuaris que ho desitgin ja poden començar a sol·licitar el servei, s’està fent arribar connexions d’alta qualitat al nucli urbà, Sant Genís, Ca la Minga i Pla de Torruella.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el desplegament a Jorba, Iguana oferirà el proper dimecres 28 de febrer (19.30 hores) una xerrada als jorbencs i jorbenques per informar-los, de primera mà, dels avantatges de la fibra òptica i dels serveis que Iguana posa a la seva disposició. La sessió informativa es durà a terme a l’Ajuntament de Jorba.

Iguana és un operador de telecomunicacions amb seus a Igualada i a Masquefa que desplega la seva pròpia xarxa de fibra òptica i de radioenllaç i que ofereix serveis d’Internet, telefonia mòbil i telefonia fixa tant a empreses com a particulars. Aquest any 2018 Iguana ha finalitzat el desplegament de la seva pròpia xarxa de fibra òptica a Igualada deixant en cobertura als 20.000 immobles de la capital de l’Anoia, i segueix fent arribar la seva fibra òptica a Masquefa on ja hi ha més del 43% del municipi en cobertura.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta