22.4 C
Igualada
Divendres, setembre 17, 2021

Igualada viurà una nova Primavera Gran del 3 al 12 de maig

Igualada acollirà la celebració de la Primavera Gran 2019 entre aquest divendres 3 de maig i fins el dia 12 de maig. Aquesta iniciativa l’organitzen novament l’Ajuntament de la ciutat i l’Associació de Gent Gran, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La Primavera Gran ha programat un total de disset propostes entre concerts, celebracions, conferències, excursions i activitats esportives, adreçades principalment a la gent gran de la ciutat. El cartell, en aquesta ocasió, és obra de Josep Sánchez, estudiant de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps “la Gapar”, i ha estat la proposta guanyadora del concurs convocat per l’ocasió per l’Associació de Gent Gran d’Igualada.

Una gran diversitat de propostes
La inauguració de la Primavera Gran tindrà lloc el divendres, 3 de maig, a les 16:30h al Casal del Passeig Verdaguer. En el decurs de l’acte s’homenatjarà enguany l’escriptor, periodista, actor, director teatral i rapsode, Jaume Ferrer Pinyol, i hi haurà les actuacions musicals del grup de folk de l’Escola Municipal de Música d’Igualada i de la Coral Cors Units. A més, al vestíbul del mateix casal es podrà visitar també l’exposició dels treballs manuals fets als tallers de patchwork, ceràmica i tècniques creatives.

El dissabte, 4 de maig, a partir de les 11:30h, hi haurà activitats esportives a l’aire lliure al Parc Central, amb paella per dinar per a tots els participants. Es podrà prendre part en activitats com tai-txi, zumba, country, bitlles catalanes o una caminada per l’Anella Verda. L’endemà, diumenge 5 de maig, el grup d’havaneres La Gingueta oferirà un concert al parc del Gasogen de Cal Pasqual, amb posterior degustació de rom cremat, a partir de les 18h.
Dilluns dia 6, a les 10:30h, les persones grans de les residències i centres de dia d’Igualada coneixeran el Parc Central i podran gaudir d’un concert a càrrec de Mònica Torra. A la tarda, a partir de les 19:30h, a l’Ateneu Cinema i amb l’entrada gratuïta, es podrà gaudir de la projecció del film El exótico Hotel Marigold.

El 7 de maig, a les 11h a l’Espai Cívic Centre, es farà la xerrada Voleu consumir menys i estalviar més?, on es donaran consells per millorar l’estalvi diari, especialment pel que fa als subministraments a la llar. A les 18h, a la Biblioteca Central, membres del Consell de la Gent Gran explicaran Contes per fer-se gran, formant part de les campanyes Tracta’m bé i Aules amb tracte. I, a partir de les 20h a l’Hotel Canaletas, es farà el tradicional d’homenatge a les persones que enguany celebren el seu 80è aniversari.

El dimecres, 8 de maig, es farà una excursió amb autocars per a visitar els llocs més emblemàtics de la ciutat de Reus. A partir de les 17:30, a més, el Casal del Passeig acollirà l’obra teatral Ens ha caigut la sogra, a càrrec del Grup Teatral Egarenc.

El 9 de maig, la Biblioteca Central proposa la tertúlia Les primeres passes de l’esport igualadí, que s’enregistrarà i s’incorporarà a la Biblioteca de la memòria. El mateix dia hi haurà una excursió de tota la jornada al Santuari del Miracle i a la ciutat de Solsona i, ja a les 20h i a l’Hotel Amèrica, es farà el també tradicional sopar de celebració dels matrimonis que enguany celebren els 50 anys de casats.

El divendres dia 10 se celebrarà una eucaristia a l’església del Roser, amb la participació de la Coral Cors Units i, a partir de les 14h, es farà l’habitual dinar de la Primavera Gran al Casal del Passeig.

La programació finalitzarà diumenge, 12 de maig, amb Llum i color, el sempre esperat espectacle de playback al Teatre ºMunicipal l’Ateneu i, tot seguit, la cloenda d’aquests deu dies d’activitats.

Venda de tiquets
Les persones d’Igualada de més de 60 anys o que tinguin carnet de gent gran del Centre Cívic d’Igualada – Casal del Passeig, poden comprar els seus tiquets entre el 24 d’abril i el 2 de maig.
A l’Espai Cívic Centre, situat al c/ Trinitat 12, poden adquirir els tiquets per la paella del dia 4 al Parc Central i per la visita a Reus del dia 8. I al Casal del Passeig, ubicat al Pg. Verdaguer 67, poden comprar també els de la paella del dia 4, els de l’excursió al Santuari del Miracle i a Solsona, els del Dinar de la Primavera Gran i els de l’espectacle de playback.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord entre Masats i Buff per potenciar el transport a demanda

MasatsTG Dx i Original Buff S.A. han signat un acord de col·laboració per seguir potenciant l’ús de les noves línies de transport a la...

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre

El proper 2 d’octubre, a Igualada, tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant. El programa d’activitats i...

Assessorar

Estic segur que molts deveu recordar aquells rètols que es veien (encara se’n deuen veure, diria) als portals dels edificis anunciant serveis d’Assessoria. Solen...

Racons de l’Anoia: Sant Martí Sesgueioles

El municipi de Sant Martí Sesgueioles, de 3,87 km 2,s és situat al S de Calaf i envoltat pels termes de Calaf, els Prats...

Xarxa Igualada comença el curs amb “Elmer, l’elefant de colors”

La Xarxa d’Igualada enceta el curs amb la proposta de Tutatis produccions teatrals Elmer, l’elefant de colors, que es podrà veure demà diumenge dia...
Compartir