Igualada viurà un “Nadal de pel·lícula”: obertura de l’Ateneu cinema i les instal·lacions d’art biotrònic

259

nada-pelicula-cinema-art-biotronic-igualada-veuanoiaL’estrena aquest desembre de l’Ateneu Cinema és l’eix central de la campanya de promoció de les festes de Nadal que ha organitzat l’Ajuntament d’Igualada. Sota l’eslògan “Igualada, un Nadal de pel·lícula” s’agrupen més de cent activitats per a tots els públics que tindran lloc els mesos de desembre i gener i que busquen una alta implicació de la ciutadania i també atraure persones d’arreu del país a la ciutat.

L’obertura de l’Ateneu Cinema, prevista per al dia 16 de desembre, serà el plat fort de les festes de Nadal. Impulsat per l’Ateneu igualadí i l’Ajuntament d’Igualada, el nou cinema situat al segon pis de l’Ateneu programarà les millors pel·lícules d’estrena i projectarà tot tipus de cinema internacional, cinema en versió original, cinema en català i documentals. També mantindrà les sessions de Cineclub i farà matinals de cinema infantil.

Art biotrònic

Una altra de les novetats destacades d’aquestes festes seran les innovadores instal·lacions d’art biotrònic de l’enginyer i artista català Fèlix Vinyals, uns muntatges de llums que s’activen amb les emocions dels participants. La primera instal·lació d’art biotrònic es podrà veure aquest divendres dia 2 de desembre amb motiu de l’encesa de la il·luminació nadalenca, però n’hi haurà molts més escampats pel centre de la ciutat durant totes les festes, on els vianants podran activar bombetes al ritme del batec del seu propi cor o bé il·luminar façanes amb el contacte físic entre persones. El muntatge més esperat és el que tindrà lloc en un acte també nou: la celebració de la nit de cap d’any, en què l’Ajuntament convoca tots els igualadins a celebrar junts les campanades a la Plaça del Bruc  (davant de la basílica de Santa Maria) a dos quarts de 12h de la nit.

Activitats consolidades

Es reedita per tercer any consecutiu la pista de gel situada a la plaça de Cal Font, que ja s’ha consolidat com un pol d’atracció i un factor de dinamització comercial, i també es repeteix la Fira de Nadal coorganitzada per Fira d’Igualada i l’Associació del Barri de la Font Vella, que omplirà els carrers del centre històric de la ciutat els caps de setmana i dies festius previs a Nadal amb 22 casetes de fusta i 19 parades amb tot tipus de productes artesans propis d’aquesta època.

No faltaran tampoc activitats estrella com el Saló de la Infància, aquest any amb el títol “El Saló del cinema”, que oferirà un munt d’activitats lúdiques i pedagògiques per a nens i joves a l’Escorxador d’Igualada des del 27 de desembre fins al 4 de gener.

La festa dels Reis d’Igualada, la més emblemàtica de Catalunya, tornarà a atreure a la ciutat persones d’arreu del país, i tampoc hi faltaran les representacions d’Els Pastorets a càrrec de l’Esbart Igualadí en diverses funcions que aquest any comptaran amb algunes cares conegudes. A més, Igualada tornarà a mostrar la seva solidaritat amb la Marató de joguines de la Creu Roja, que es farà dijous dia 22 de desembre a l’entrada principal de l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense joguina la màgica nit de Reis, i per cada joguina entregada a la Marató es regalarà una entrada per patinar sobre gel.

Tot plegat dins una campanya que engloba un centenar d’actes culturals durant sis setmanes, que van des de les activitats nadalenques tradicionals fins a iniciatives que busquen dinamitzar comercialment la ciutat. En aquest sentit, el departament de Promoció Cultural i Comerç de l’Ajuntament d’Igualada ha impulsat conjuntament amb les associacions comercials Igualada Comerç, Nou Centre i La Masuca, un sorteig multitudinari perquè comprar a Igualada tingui premi: per totes les compres superiors a 30 euros realitzades durant les festes als establiments adherits, es repartiran butlletes per participar en el sorteig de tres passis anuals per a l’Ateneu Cinema.

L’encesa de la il·luminació nadalenca es farà aquest divendres dia 2 de desembre a partir de les 19h de la tarda. Autoritats, entitats comercials i culturals, veïns i tothom qui s’hi vulgui afegir, faran un recorregut que començarà a la pista de gel de Cal Font, continuarà a la plaça del Bruc i acabarà a l’arbre de Nadal situat al centre de la Plaça de l’Ajuntament.

Es pot consultar tota l’agenda de Nadal a la pàgina web igualada.cat i baixant-se l’App per Android “Igualada Nadal”.

Igualada estrena cinema per Nadal

El cinema estarà obert set dies a la setmana, i comptarà amb la millor tecnologia i totes les comoditats perquè els espectadors puguin gaudir plenament de l’experiència cinematogràfica. La cartellera serà la pròpia de qualsevol cinema comercial, ja que projectarà pel·lícules d’estrena, però a més oferirà també una àmplia varietat de cinema internacional, cinema en versió original, cinema en català i documentals. Es mantindran les sessions de Cineclub i es faran matinals de cinema infantil.

Es pot consultar la cartellera i comprar anticipadament les entrades a la pàgina web: ateneucinema.cat

Art biotrònic per il·luminar la ciutat

Igualada podrà gaudir durant les festes de les instal·lacions d’art biotrònic, un nou concepte d’art creat per l’enginyer electrònic i biomèdic Fèlix Vinyals que s’activa amb les emocions dels participants.  Es tracta d’un nou concepte artístic que s’emmarca dins el New Media Art i té com a objectiu reflexionar sobre la manera com la tecnologia i el món digital han capgirat la societat i les relacions interpersonals.

L’obra de Vinyals juga amb les constants vitals del cos humà i l’electrònica aconseguint transformar les emocions humanes en llum i so; en art. Un art que necessita de la interacció de les persones per fer-se realitat. En l’art biotrònic hi intervenen elements com el batec del cor, que activa bombetes; el contacte pell amb pell, que produeix so i llum en funció de la intensitat del contacte físic; o el cervell, que és capaç de produir una música única i irrepetible mitjançant un electroencefalograma.

"El so de la pell".
“El so de la pell”.

A Igualada es podrà veure la instal·lació “El So de la pell” el dia 2 de desembre a les 19:30h a la Plaça del Bruc (davant de Santa Maria) amb motiu de l’encesa de la il·luminació nadalenca, i la nit de cap d’any al mateix lloc a 2 quarts de 12h de la nit. Hi haurà altres muntatges els dies 17, 18 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener en diferents punts del centre de la ciutat així que faci fosc.

Una Fira de Nadal amb 22 casetes de fusta i més de quaranta expositors

Després de l’èxit de l’any passat i amb l’objectiu d’estimular l’activitat al centre de la ciutat, enguany es repeteix la Fira de Nadal, una iniciativa de Fira d’Igualada i de l’Associació del barri de la Font Vella amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. El nombre d’expositors serà més alt que mai: 41 en total, dels quals 22 estaran instal·lats en casetes de fusta.

La Fira es podrà visitar durant els tres primers caps de setmana de desembre i la setmana del pont a la plaça de Pius XII, al carrer de Santa Maria, al carrer del Born, a la plaça del Bruc i a la plaça de l’Ajuntament. S’hi podran trobar productes artesans, regals de Nadal, pessebres, ornaments nadalencs i gastronomia. S’oferirà vi calent i xocolata desfeta i es faran tallers i activitats infantils, actuacions musicals a la plaça de l’Ajuntament i grans cagades multitudinàries d’un tió gegant. Totes les activitats seran gratuïtes.

Una pista de gel per a herois del cinema

Per tercer any consecutiu els més intrèpids podran patinar sobre els 420 metres quadrats de pista de gel a Cal Font. Satisfets amb els prop de deu mil visitants que la pista ha atret als anys anteriors, es repeteix aquesta iniciativa que contribueix a potenciar i estimular el comerç de la ciutat.

pista-gel-cal-font-igualada-veuanoia

Com que el Nadal d’enguany gira entorn del cinema, tots aquells nois i noies de fins a 16 anys que vagin a patinar vestits d’heroi de pel·lícula el dia de l’obertura, divendres 2 de desembre a la tarda, patinaran de franc. L’Ajuntament d’Igualada també obsequiarà amb una entrada per a patinar a la pista de gel a tots aquells qui participin en la Marató de Recollida de Joguines que organitza Creu Roja els dies 22 i 23 de desembre.

Tres quilòmetres de llums i 21 arbres de Nadal decoraran la ciutat

Més de 3 quilòmetres d’il·luminació nadalenca recorreran els carrers de la ciutat, juntament amb 21 arbres de LEDs en diferents places i encreuaments, incloent la zona comercial Nou Centre. Els dos arbres més grans, situats a la Plaça de l’Ajuntament i a la plaça de Cal Font, seran naturals. Aquesta aposta no només pretén dotar la ciutat d’ambient nadalenc, sinó que forma part del conjunt d’accions que s’emprenen per estimular el comerç a la ciutat. L’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca tindrà lloc el divendres 2 de desembre a partir de les 19h de la tarda.

#NADALDECINEMA també a les xarxes

Amb l’objectiu d’atreure el màxim nombre de visitants i compradors, la campanya “Igualada, un Nadal de pel·lícula” tindrà ressò als mitjans de comunicació d’àmbit nacional i també a les Xarxes Socials. Tots aquells que facin fotos de l’ambient nadalenc a la ciutat i les pengin a les xarxes amb  l’etiqueta #NADALDECINEMA entraran en el sorteig d’un abonament anual per a l’Ateneu Cinema.