Igualada tindrà un nou Institut al costat dels barris St. Crist i Montserrat

52

IMG_4033 copiaA partir del curs vinent, Igualada disposarà d’un nou Institut d’Ensenyament Secundari (IES), el tercer que hi haurà a la ciutat per cursar ESO i Batxillerat. El nou centre educatiu estarà situat en terrenys municipals que se cediran a la Generalitat, a tocar de l’escola Gabriel Castellà i l’antiga piscina Torre de Requesens. De moment, començarà amb dues línies educatives de primer curs d’ESO.

Fonts municipals han explicat a La Veu que aquesta iniciativa ja es va explicar ahir dijous a l’associació de veïns del barri de Montserrat i als responsables de la comunitat educativa del Gabriel Castellà, després dels contactes que han existit entre l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament i Universitats de la Generalitat.

Les mateixes fonts han explicat que a l’inici d’aquest curs es va detectar la necessitat d’adequar els espais destinats a l’educació d’ESO i Batxillerat per l’increment demogràfic, però es dóna el cas que els dos centres actuals (Pere Vives i Joan Mercader) tenen quatre línies cadascun, totalment plenes. També existeix l’IES Milà i Fontanals, però allí es cursa FP i Batxillerat. L’augment d’alumnes previstos del pas de sisè de primària cap a ESO demana que al setembre s’obrin dos grups més. Cal tenir en compte que als IES d’Igualada no només estudien alumnes de la ciutat, sinó també d’altres punts de la comarca, com Carme, Castellolí, Òdena, Tous, o Jorba, per citar alguns municipis.

Més informació a l’edició en paper