7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Igualada tindrà un nou hipermercat de bricolatge a l’antiga Nacional

Igualada tindrà aviat un hipermercat dedicat al bricolatge i la decoració. Serà AKI o Leroy Merlin. Ocuparà l’espai que, fins fa uns dies, era la seu històrica de Garatge Montserrat, concessionari d’Opel i d’altres marques. El nou centre comercial donarà a l’avinguda Catalunya i al carrer Lecco, i la seva construcció anirà acompanyada d’una important remodelació exterior, especialment al carrer Lecco, amb la reforma de les voreres i els accessos.

En principi, havia de ser la marca AKI la que s’ubicaria a Igualada, però la recent fusió, fa tres mesos, amb Leroy Merlin a Espanya han alentit el procés d’arribada a Igualada i no s’ha decidit quina de les dues marques acabarà instal·lant-se a la ciutat, o bé serà una de nova. Fonts municipals han confirmat l’operació a La Veu, i en són coneixedores del projecte des de fa temps.

El grup francès Adeo va decidir el gener unir en una sola marca les dues ensenyes de bricolatge Leroy Merlin i AKI amb les que opera a Espanya. El pla és que el procés d’unió, que començarà amb una prova en tres botigues de AKI i portarà a unificar els establiments de les dues cadenes en un mateix format, estarà finalitzat en 2020. Encara no s’ha decidit amb quin nom operarà la resultant de la fusió.

De moment, a l’AKI de Figueres -i altres dos a Madrid i Toledo- ja s’estan venent productes de Leroy Merlin i es “provaran conceptes comercials construïts a partir de l’experiència de les dues empreses”.

Leroy Merlin està especialitzada en grans superfícies situades als afores de les ciutats, tot i que ha començat a obrir botigues més petites en alguns municipis, mentre que AKI té un enfocament més proper a locals més petits i no compta amb el segment de construcció que sí que té el germà gran.

Fonts de l’empresa han explicat que el “nou concepte” sobre el qual gravitaran les botigues i que s’està acabant de perfilar, i que probablement serà el d’Igualada, té com a objectiu que “quan un client entri, li inspiri la mateixa idea, independentment que sigui una botiga de 10.000 metres quadrats que una altra petita, que l’experiència sigui positiva i que trobi tot el necessari per condicionar la seva llar”. Leroy Merlin és líder del bricolatge a Espanya, on compta amb 71 botigues i al voltant de 10.000 empleats. El 2016, va facturar 1.931.000 d’euros. Per la seva banda, AKI té a Espanya 51 botigues i 1.700 empleats i el 2017 va facturar 300 milions d’euros.

Jordi Puiggròs

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies