10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Igualada tallarà la circulació de vehicles a la Rambla Sant Isidre per ampliar l’espai destinat a terrasses de bars i restaurants
I

Publicitat

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres algunes mesures per adaptar la ciutat d’Igualada al procés de desconfinament arran de la crisi sanitària provocada pel Coronavirus Covid-19. Així, quan la ciutat entri en la fase 1 del desconfinament, es tallarà indefinidament la circulació de vehicles per la Rambla de Sant Isidre, que es convertirà en una via només per a vianants. El departament municipal de Mobilitat i Sostenibilitat ha decidit convertir la part central d’aquesta cèntrica via en l’espai destinat a la instal·lació de terrasses dels bars i restaurants de la Rambla, que ara veuen limitat el seu aforament habilitat per preservar les mesures de seguretat sanitàries.

D’aquesta manera, només hi podran circular per a càrrega i descàrrega –en horari restringit al matí- els vehicles distribuïdors que abasteixen els establiments comercials i de restauració, a més de vehicles de serveis.

Aquesta mesura forma part de la readaptació general de les terrasses que es regularà al conjunt de la ciutat. La nova regulació determinarà les condicions de desenvolupament de l’activitat de comerç minorista i les activitats d’hostaleria i restauració.

En aquesta normativa, el Ministeri de Sanitat limita la reobertura al públic de les terrasses dels establiments d’hostaleria al cinquanta per cent de les taules permeses fins ara i obliga a garantir que es manté la deguda distància física mínima de dos metres entre les taules. Els establiments que ho desitgin poden sol·licitar a l’Ajuntament incrementar la superfície destinada a la terrassa i incrementar el nombre de taules, sempre respectant la proporció amb la superfície disponible. A més, s’autoritzen les reunions a les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració de fins a un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha acordat que, quan s’accedeixi a la fase 1 de desconfinament es determinarà la data en què es tornarà a posar en servei les zones blaves d’aparcament, amb l’objectiu d’afavorir la rotació dels estacionaments i dinamitzar l’activitat dels establiments comercials que, sempre respectant les mesures de desconfiament, estan reiniciant l’atenció al públic. Hi haurà un període previ de valoració dels nivells de rotació i d’informació a la ciutadania.

L’alcalde ha destacat que aquestes mesures “s’haurien de poder posar en pràctica en breu, atesa la constatació que la situació d’alerta sanitària ha remès a Igualada i al conjunt de la Conca d’Òdena”.

Marc Castells també ha anunciat que en el proper ple de l’Ajuntament el govern municipal presentarà dos decrets que preveuen la creació d’una Taula per a la reactivació econònica, que presidirà el regidors de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, i la creació d’una Taula per a l’emergència social, que presidirà la primera tinenta d’alcalde, Carme Riera; dos organismes en què hi haurà també representants de tots els grups municipals.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies