20.8 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

Igualada Som-hi mostra el seu rebuig a “presentar mocions per aconseguir el titular més fort”

Un article de

Igualada Som-hi mostra el seu rebuig a “presentar mocions per aconseguir el titular més fort”
I

Davant les mocions no resolutives presentades al Ple municipal d’aquest dimarts per part de Junts per Igualada, ERC, Poble Actiu i Ciutadans sobre aspectes de la política nacional de Catalunya, el grup municipal d’Igualada Som-hi va optar per la no votació de cap d’elles.

El regidor portaveu de la formació, Jordi Cuadras va explicar que “farem una única intervenció per a totes les mocions que avui es porten a votació del Ple. I fem una única intervenció per dir-los prou. Prou d’utilitzar aquest ple com a trinxera política per a mirar qui aconsegueix el titular més fort amb mocions que, recordem, són no resolutives i que formen part de la seva pròpia campanya partidista fora d’Igualada”.

Igualada Som-hi explica que “ja vam dir que la sentència és exagerada, que no hi estem d’acord, que creiem que per a poder avançar i trobar una solució al conflicte polític plantejat és imprescindible que les persones condemnades puguin sortir de la presó com més aviat millor. I que estem en contra de la violència que hem vist aquests dies als carrers i en contra, també, de si hi ha hagut desproporció en algunes càrregues policials. I estem a favor que els símbols que l’Ajuntament instal·la a l’espai públic siguin compartits per tota la ciutadania i no només hi hagi les banderes d’una part. Alguns podran dir que som equidistants. Es pensen que això és un insult i no, és elogi. L’equidistant és el que compren les raons d’uns i altres, compren que ningú té la raó absoluta i treballa per trobar espais de consens i de diàleg a partir dels quals avançar”.

Jordi Cuadras va recordar que “el que passa avui en aquest ple és el que està vivint el país des de fa anys. Una situació que no ens ha fet avançar, al contrari, ens ha fet anar enrere. Cadascú amb la seva moció, cadascú amb la seva veritat, cadascú dirigint-se a la seva parròquia, cadascú tancat a la seva trinxera i tots a la roda d’un hàmster que no deixa de donar voltes”.

Igualada Som-hi afegeix que “no volem participar d’aquest joc perquè la solució al conflicte polític que viu Catalunya arribarà si aconseguim tots sortir de la zona de confort. Nosaltres volem una solució i no volem enquistament. Volem que es puguin trobar denominadors comuns sense vencedors ni vençuts i no que es perpetuï l’ús de la política per cronificar situacions. La política és el mecanisme per gestionar la diferència, per trobar acords i avançar”.

Cuadras va afirmar que “qui vulgui fer servir aquest ple per a trobar acords, ens hi trobarà. Qui vulgui fer servir aquest ple per evidenciar desacords, no ens hi trobarà”. El portaveu de la formació va posar com a exemple que “durant aquest mandat, Igualada Som-hi hem portat una moció al Ple i ho hem fet utilitzant els mecanismes que permeten acordar-la, com és presentar-la la setmana abans a la Junta de Portaveus. Cosa que la resta de partits no fan quan presenten les seves mocions i, per tant, se’ls veu el llautó i queden retratats perquè les presenten amb l’objectiu d’enclaustrar-se dins les seves posicions i no per buscar l’acord. Vam presentar la moció per la sisena escola pública de la ciutat i, fins ara, som els únics que hem aconseguit la unanimitat de tots els partits representats en aquest ple en una moció. Aquest és el nostre estil de fer política. Venim aquí a construir i no a mirar qui la diu més grossa”.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030