16.3 C
Igualada
Dimecres, maig 31, 2023

Igualada Som-hi es cansa del retard en l’obertura del Centre Cívic Nord

El grup municipal d’Igualada Som-hi considera “inadmissible” que aquest mes de febrer tampoc obri el Centre Cívic Nord, ja que la programació dels equipaments cívics municipals que es va posar en marxa el dia 1 no contempla el nou centre. La formació alerta que aquest “és el quart incompliment que el govern de Junts fa amb la posada en marxa de l’equipament” i recorda que “primer, el govern de la ciutat va prometre la seva obertura pel setembre del 2019, després va aplaçar-ho i va dir que estaria en marxa a finals del 2020, més endavant es va parlar del setembre del 2021 i després va marcar que obriria a principis de l’any 2022”.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “veiem amb perplexitat com la nova programació dels centres cívic de la ciutat no inclou, encara, el Centre Cívic Nord. Estem parlant de quatre incompliments consecutius en l’obertura i que són resultat d’una preocupant mala gestió del govern de Marc Castells. És incomprensible que hagin passat gairebé tres anys des de la primera promesa d’obertura de l’edifici i tot continuï igual, tenint en compte que les obres de la seva construcció estan acabades des de fa molt i molt temps. Reclamem responsabilitat i acabar amb aquest serial d’endarreriments i incompliments”.

Igualada Som-hi recorda que als 3 milions d’euros que ha costat l’edifici, se li han de sumar els 650.000 euros que ha costat la remodelació de l’espai públic exterior. Cuadras explica que “és un equipament que ha costat 3 milions d’euros que fa gairebé tres anys estan tancats a pany i clau i que la ciutadania no pot utilitzar. Ens hem d’imaginar 3 milions d’euros que hem pagat entre totes i tots i que, per una manca de previsió i gestió del govern, estan gastats i sense fer servir”.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament demana que “el govern de Junts obri d’una vegada l’activitat del Centre Cívic Nord i es converteixi en un espai de referència per les veïnes i veïns del Poble Sec i Set Camins. És un equipament que pot fer possible la descentralització d’activitats i donar un impuls molt important als barris del nord de la ciutat”.
Jordi Cuadras remarca que “els tres anys d’endarreriments i els quatre incompliments al Centre Cívic Nord són un símptoma d’abandonament de la gestió del dia a dia de la nostra ciutat i un senyal de desgast del govern de Junts”. La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta considera el Centre Cívic Nord és crucial per completar el mapa d’equipaments cívics de la ciutat, ja que se sumarà al Centre Cívic de Fàtima, a l’Espai Cívic Centre, al Casal Cívic Montserrat i al Casal del Passeig.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Noemí Trucharte, nova Diputada Provincial de l’Anoia

El PSC ha substituït ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada, i formarà part de la Diputació de Barcelona. Els...

ERC i Junts empaten en nombre de representants al Consell Comarcal de l’Anoia

ERC i Junts han empatat amb 10 representants cadascú al Consell Comarcal de l'Anoia. Respecte del 2019, els republicans n'han perdut un, mentre que...

Fira Igualada fa entrega d’un premi Automercat a un comprador client de Servisimó

Aquesta setmana, Fira Igualada ha fet entrega d’un dels tres premis de 1.000€ que es van sortejar entre els compradors de cotxes d’ocasió a...

Últimes notícies