13.9 C
Igualada
Dijous, febrer 25, 2021

Igualada Som-hi aposta per una recuperació “digital, verda i feminista”

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha marcat els objectius d’aquest curs polític amb “la mirada posada en afrontar la crisi provocada per la Covid-19 i convertir-la en una oportunitat per preparar la ciutat pel futur”. La formació ha presentat una primera bateria de 15 projectes per a fer-ho possible i perquè l’Ajuntament opti als Fons Europeus de la Reconstrucció que destinaran 140.000 milions d’euros a Espanya.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “és el moment d’afrontar les tres grans transicions que hi ha en marxa a nivell global: la digital, la verda i la feminista. Per això proposem i demanem generar projectes municipals que tinguin tres objectius: reconvertir la nostra economia, generar ocupació i aconseguir cohesió social”. Cuadras recorda que “aquests són els criteris que marquen els Fons Europeus que es donaran i per això cal que estiguem plenament alienats per accedir-hi i ser-ne beneficiaris”.

Igualada Som-hi ha presentat, en roda de premsa, els 15 projectes que proposa. En l’àmbit de “Ciutat digital” aposta per crear una Oficina d’Orientació i Ajuda de Tràmits Virtuals per col·lectius que no tenen accés o coneixements informàtics, impulsar espais de coworking per fer teletreball, crear un telèfon 010 d’atenció ciutadana gratuït, instal·lar Wi-fi gratuït espai públic a llocs estratègics, garantir l’accés a internet pels alumnes en situació vulnerable i digitalitzar el Mercat com a espai de venda del producte Km0 de la comarca i garantir la transició digital del comerç.

Pel que fa a “Ciutat verda”, la formació proposa un concurs obert d’idees de nous negocis d’indústria neta per crear nova ocupació al territori com per exemple el reciclatge de mascaretes, instal·lar un parc de plaques fotovoltaiques a les Guixeres per generar energia neta, una reconversió verda de l’economia, ampliar l’illa de vianants del nucli antic, impulsar una xarxa de carrils bici a Igualada i la Conca d’Òdena, ajudes per a instal·lar plaques fotovoltaiques a les comunitats de veïns i bonificar la taxa d’escombraries a les empreses que apostin per l’economia circular.

Proposta per la conciliació laboral i familiar
En l’àmbit de “Ciutat feminista”, Jordi Cuadras considera que “aquesta crisi no la poden tornar a pagar les dones. En aquests moments, un 60% de les persones sense feina a la nostra ciutat són dones. Per això cal que el feminisme estigui al centre de la planificació de la sortida d’aquesta crisi”. Igualada Som-hi proposa que l’Ajuntament impulsi un ambiciós projecte titulat “Concilia”. Es tractaria d’un Servei d’Atenció Domiciliària pels infants que hagin de fer aïllament domiciliari i permetre que els pares que no puguin adaptar la seva jornada laboral, no hagin de renunciar a una part del seu sou o lloc de treball.

Cuadras remarca que “hem d’evitar i hem d’aconseguir garantir que les dones no hagin de renunciar a la feina quan un infant s’hagi de confinar”. En aquest sentit, la proposta de la formació “trenca amb les desigualtats tot evitant la reducció dels ingressos de la llar i respectant el dret del menor de ser atès al seu propi domicili”.

Igualada Som-hi també proposa augmentar els salaris del personal de cures i neteja que depenen de l’Ajuntament com el personal del Consorci Sociosanitari, establir una renda mínima complementària per les mares en situació de pobresa, bonificar l’acollida a les escoles bressol per a famílies monomarentals per facilitar la conciliació i una borsa municipal de personal de cures, neteja, cangur i classes de repàs per regular aquestes activitats.

Les 15 propostes que ha presentat Igualada Som-hi són un primer avançament del treball que la formació es planteja per aquest curs, on també batallarà perquè l’educació tingui totes les garanties i la salut arribi a tothom. Igualada Som-hi es mostra disposada a debatre i acordar les propostes a fer amb la resta de grups i remarca la importància d’aprofitar els Fons Europeus per fer un salt endavant i afrontar debats de fons i no només pal·liatius que preparin la ciutat pel present i el futur.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir