7.5 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

Igualada Som-hi aposta per una recuperació “digital, verda i feminista”

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha marcat els objectius d’aquest curs polític amb “la mirada posada en afrontar la crisi provocada per la Covid-19 i convertir-la en una oportunitat per preparar la ciutat pel futur”. La formació ha presentat una primera bateria de 15 projectes per a fer-ho possible i perquè l’Ajuntament opti als Fons Europeus de la Reconstrucció que destinaran 140.000 milions d’euros a Espanya.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “és el moment d’afrontar les tres grans transicions que hi ha en marxa a nivell global: la digital, la verda i la feminista. Per això proposem i demanem generar projectes municipals que tinguin tres objectius: reconvertir la nostra economia, generar ocupació i aconseguir cohesió social”. Cuadras recorda que “aquests són els criteris que marquen els Fons Europeus que es donaran i per això cal que estiguem plenament alienats per accedir-hi i ser-ne beneficiaris”.

Igualada Som-hi ha presentat, en roda de premsa, els 15 projectes que proposa. En l’àmbit de “Ciutat digital” aposta per crear una Oficina d’Orientació i Ajuda de Tràmits Virtuals per col·lectius que no tenen accés o coneixements informàtics, impulsar espais de coworking per fer teletreball, crear un telèfon 010 d’atenció ciutadana gratuït, instal·lar Wi-fi gratuït espai públic a llocs estratègics, garantir l’accés a internet pels alumnes en situació vulnerable i digitalitzar el Mercat com a espai de venda del producte Km0 de la comarca i garantir la transició digital del comerç.

Pel que fa a “Ciutat verda”, la formació proposa un concurs obert d’idees de nous negocis d’indústria neta per crear nova ocupació al territori com per exemple el reciclatge de mascaretes, instal·lar un parc de plaques fotovoltaiques a les Guixeres per generar energia neta, una reconversió verda de l’economia, ampliar l’illa de vianants del nucli antic, impulsar una xarxa de carrils bici a Igualada i la Conca d’Òdena, ajudes per a instal·lar plaques fotovoltaiques a les comunitats de veïns i bonificar la taxa d’escombraries a les empreses que apostin per l’economia circular.

Proposta per la conciliació laboral i familiar
En l’àmbit de “Ciutat feminista”, Jordi Cuadras considera que “aquesta crisi no la poden tornar a pagar les dones. En aquests moments, un 60% de les persones sense feina a la nostra ciutat són dones. Per això cal que el feminisme estigui al centre de la planificació de la sortida d’aquesta crisi”. Igualada Som-hi proposa que l’Ajuntament impulsi un ambiciós projecte titulat “Concilia”. Es tractaria d’un Servei d’Atenció Domiciliària pels infants que hagin de fer aïllament domiciliari i permetre que els pares que no puguin adaptar la seva jornada laboral, no hagin de renunciar a una part del seu sou o lloc de treball.

Cuadras remarca que “hem d’evitar i hem d’aconseguir garantir que les dones no hagin de renunciar a la feina quan un infant s’hagi de confinar”. En aquest sentit, la proposta de la formació “trenca amb les desigualtats tot evitant la reducció dels ingressos de la llar i respectant el dret del menor de ser atès al seu propi domicili”.

Igualada Som-hi també proposa augmentar els salaris del personal de cures i neteja que depenen de l’Ajuntament com el personal del Consorci Sociosanitari, establir una renda mínima complementària per les mares en situació de pobresa, bonificar l’acollida a les escoles bressol per a famílies monomarentals per facilitar la conciliació i una borsa municipal de personal de cures, neteja, cangur i classes de repàs per regular aquestes activitats.

Les 15 propostes que ha presentat Igualada Som-hi són un primer avançament del treball que la formació es planteja per aquest curs, on també batallarà perquè l’educació tingui totes les garanties i la salut arribi a tothom. Igualada Som-hi es mostra disposada a debatre i acordar les propostes a fer amb la resta de grups i remarca la importància d’aprofitar els Fons Europeus per fer un salt endavant i afrontar debats de fons i no només pal·liatius que preparin la ciutat pel present i el futur.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El ple aprova el conveni per a la construcció del nou campus de salut

El ple municipal ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, el conveni entre el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement,...

La Guàrdia Civil deté a Igualada l’empresari Oriol Soler i escorcolla una empresa a les Comes

La Guàrdia Civil ha llançat a primera hora d'aquest dimecres una operació en divesos punts del país, entre ells Igualada, contra un grup d'empresaris...

Som-hi estructura la proposta per a solucionar el repartiment a domicili

El grup municipal d’Igualada Som-hi s’ha reunit amb Anoia Riders i el Gremi d’Hosteleria de l’Anoia per a fer-los arribar la proposta que va...

Convocada per aquest vespre una concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil

Davant les detencions que s'han produït a primera hora del matí de diverses persones vinculades amb el món de l'independentisme, 3 d'elles a Igualada,...

Programació doble a l’Aurora amb el Temps Viscut i Molotov

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora oferirà doble programació. El divendres 30 d’octubre tindrà lloc el concert del Cicle Música de Primera...
Compartir