Igualada repartirà 4.000 domassos per guarnir els balcons durant la Festa Major
I

21 de juliol de 2022

L’Ajuntament d’Igualada proposa a tota la ciutadania que engalani balcons i finestres dels edificis de la ciutat amb la imatgeria municipal durant els dies de Festa Major. Per aquesta raó, s’han produït 4.000 domassos que es repartiran a diferents equipaments de la ciutat
perquè igualadins i igualadines engalanin el seu balcó, finestra o façana els dies de Festa Major, del 22 al 29 d’agost.

Les imatges reproduïdes en els domassos han estat creades pel dissenyador i il·lustrador Jaume Enrich, amb un total de 12 models, i com a novetat, aquest any n’hi ha dos de nous: l’Àliga i el Drac d’Igualada. Els models que ja s’havien presentat anteriorment amb els domassos representen les figures del Gegant de la Ciutat i la Geganta de la Ciutat; el Tonet Blanquer i la Conxita Teixidora; els seus fills, la Pia i el Tomeu i Sant Bartomeu. També s’han inclòs a la sèrie els capgrossos Martingales, el músic; Petra, l’encantadora; Mosca, l’aviador i Rufus, el traginer.

Per recollir el domàs de forma gratuïta caldrà tenir el domicili a Igualada, dirigir-se en un dels sis punts de distribució dels domassos i presentar el DNI/NIE. Es podrà demanar un domàs per domicili. Els sis punts de recollida de domassos són l’Espai Cívic Nord, l’Oficina del ciutadà, l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, la Biblioteca Central, el Museu de la Pell i el Punt d’Informació Cultural La Sala.

Finalment, aquelles persones que vulguin més d’un domàs podran adquirir-los a un cost de 3 euros la unitat, als dos punts que també s’han adaptat per a la venda, el Punt de Difusió Cultural i el Museu de la Pell. Tan la recollida gratuïta com la venda de domassos començarà el 20 de juliol i s’allargarà fins a fi d’existències.

Jaume Enrich
El treball de Jaume Enrich destaca pel tractament de figures geomètriques, fons llisos, trames, un joc subtil entre primers plans i profunditats, colors tardorals i una sobrietat difícil d’aconseguir, on la senzillesa del disseny destaca sobretot, per la claredat del missatge i la delicadesa en el retrat de la natura.

De les seves mans han nascut les imatges en silueta i tramats que conformen els 12 retrats de la imatgeria municipal i que conformen els models de domassos de la Festa Major.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?