29.4 C
Igualada
Dimecres, juny 29, 2022

Igualada recuperarà els mossos d’esquadra de Trànsit

El Departament d’Interior recuperarà 49 agents de Mossos d’Esquadra en els sectors de Trànsit. El 2016 es va decidir que de les 22 àrees de trànsit que hi havia distribuïdes per les comissaries del territori es passés a 16. Així, 6 regions de Catalunya van perdre els seus agents de Mossos d’Esquadra dedicats al trànsit, entre elles la d’Igualada. Això provocava, segons la conselleria, que els agents convencionals (els de l’Àrea Bàsica Policial) haguessin d’atendre sovint accidents de trànsit i no poguessin ocupar-se de les seves tasques habituals. Després de les queixes de les sis regions afectades, on també hi ha Olot, Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Mora d’Ebre i Montblanc, Interior ha decidit recuperar aquests 6 sectors de trànsit i els 49 agents que s’havien perdut.

Segons ha explicat el departament d’Interior, la manca de recursos econòmics que vivia la conselleria al 2016, la impossibilitat de convocar noves places d’agents i la necessitat de cobrir altres prioritats, va fer prendre la decisió d’eliminar 6 de les 22 àrees de trànsit que hi havia en diferents comissaries del territori.

Aquestes unitats, cadascuna de les quals tenia un nombre diferents d’agents en funció de les necessitats de cada àrea, no es van suprimir de cop sinó que es va decidir que cada vegada que algun dels seus agents abandonés la unitat per la causa que fos, no es reemplacés. Així, en els últims anys s’han perdut 49 agents pertanyents a aquestes unitats fins a fer-les gairebé inexistents.

Les comissaries dels municipis esmentats van notar aquesta pèrdua d’agents perquè al no tenir policies encarregats específicament de les qüestions de trànsit, quan hi havia un accident a la seva regió havien d’esperar a que hi anessin els agents de trànsit de la regió més propera, que podien ser lluny i tardar molt en arribar, o que hi anessin els agents de seguretat ciutadana (els de l’Àrea Bàsica Policial), que llavors deixaven d’ocupar-se a les seves tasques habituals.

“Si hi havia un accident a Piera, la comissaria encarregada de gestionar la situació, la d’Igualada, podia esperar a que hi anés la de Manresa (a 40 km) o anar-hi ells mateixos (a 20 km). Però si hi anaven des d’Igualada, els que hi anaven no eren agents de trànsit sinó agents de l’Àrea Bàsica Policial, que deixaven de fer altres tasques”, ha exposat aquest dimecres el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Segons el conseller, aquesta manca de recursos provocava moltes disfuncions i els alcaldes dels municipis afectats es queixaven de la situació.

Per això, Interior ha decidit recuperar aquests sis sectors de trànsit. Ho faran destinant a aquestes àrees efectius de nova fornada: tant dels que estan ara mateix a l’escola policial com de les 800 noves places que estan convocades per aquest any.

Elena ha explicat que és una decisió que va en la línia del departament de “fer una policia de proximitat” i que la intenció és que aquestes 49 places es puguin cobrir ja en els propers mesos.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...

Piera instal·la un nou cat hotel, decorat pels alumnes de l’Escola Creixà

L'aposta de l'Ajuntament de Piera pels cat hotels segueix endavant. Ara, la campanya ha passat per l'Escola Creixà de Can Canals Els cat hotels són...

El Museu Molí Paperer estrena un espai dedicat a l’aqüífer Carme-Capellades

Aquest dimarts al matí s’ha estrenat un nou espai audiovisual dedicat a l’aqüifer Carme-Capellades, que es podrà visitar al Museu Molí Paperer de Capellades....

Comencen les obres de la cuina del Gabriel Castellà, que estaran a punt al setembre

Les obres de la cuina de l’Escola Gabriel Castellà ja han començat i la instal·lació serà una realitat al mes de setembre. Aquest és...

El Parc Central celebra els 5 anys amb les obres d’ampliació a punt de començar

Aquest dissabte 25 de juny, Igualada ha celebrat el 5è aniversari del Parc Central amb una jornada plena d’activitats. Durant tota la tarda i...
Compartir