20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

Igualada plantarà més de 500 nous arbres més adients a l’entorn urbà

El departament de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada ha iniciat aquesta tardor el Pla Municipal de Reposició de l’Arbrat 2018-2019. Aquest pla implica la substitució d’arbres considerats poc adients per al medi urbà per altres espècies més adequades i també la reposició d’aquells arbres que, els darrers anys, han hagut de ser retirats per malaltia, mort o perquè s’han vist malmesos en episodis climatològics.

Avui dimecres n’ha donat els detalls l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. Segons ha explicat, en la passada campanya 2017-2018 ja es van retirar 89 arbres morts o d’espècies considerades poc adequades perquè provoquen al·lèrgies a la població o perquè tenen arrels que malmeten l’asfalt i les voreres. En molts casos, a més, aquests arbres han adquirit grans dimensions, les seves branques provoquen molèsties als edificis propers i poden suposar un perill en dies de fort vent.

Els 89 arbres retirats l’any passat s’han substituït per noves espècies considerades més indicades per al medi urbà i se n’han plantat 73 de més –162 en total– en escocells buits o en parcs i places on calia reforçar l’arbrat. Les espècies retirades són en general pins, plàtans, moreres i oms. I les espècies que es planten al seu lloc són, entre altres, cirerers del Japó, pereres de flor, pomeres, arbres de Júpiter, fotínies o espinalbs.

La retirada dels arbres existents es porta a terme a la tardor i la plantació es fa entre la tardor, l’hivern i la primavera, en funció del que és més adequat per cada varietat. Castells posa de relleu el fet que “apostem per la renaturalització de l’entorn urbà, volem una ciutat agradable i amable per tots aquells que hi viuen i, per això, en dos anys haurem plantat més de sis-cents nous arbres a la ciutat, al mateix temps que seguim desenvolupant l’Anella Verda, projectem l’ampliació del Parc Central o treballem en la millora contínua de l’espai públic des de la Unitat de Barris, entre moltes altres accions”.

Aquesta temporada 2018-2019, la intervenció tindrà un abast superior. S’estan retirant un total de 152 arbres i es preveu plantar-ne 508. En concret, els arbres que s’estan retirant corresponen a diferents punts de l’Av. Montserrat, dels carrers Magnòlies, Tulipes, Crisantems i Capità Muntaner, de l’Av. Barcelona, del c/ Dr. Pujadas o del Parc de la Solidaritat. I, entre aquesta tardor, l’hivern i la propera primavera, s’han de plantar els més de cinc-cents nous arbres previstos, no només en aquestes ubicacions, sinó també als carrers Badalona, Coral la Llàntia, Mn. Josep Forn, Pere Dalmases, Lleida, Dr. Pujadas, Nards, Orquídies, Camèlies, Joan Serra i Constansó, Abat Oliba, Capità Muntaner, Guixeres, Salvador Espriu, Carles Riba, Bèlgica, Lecco, President Francesc Macià, President Josep Irla, President Pau Claris, Doctor Botet i Parlament, a les avingudes Generalitat, Pau Casals, Europa, Països Catalans i Vilanova i a la Pl. Sant Crist. A banda, la Brigada Municipal reforçarà l’arbrat en indrets com el pati del Museu de la Pell, la zona de descans dels horts urbans del Rec, els parcs Central, Vallbona i Puigcornet, la Pl. de la Bomba, el camí de Can Masarnau, les avingudes Gaudí, Balmes, Dr. Pasteur, Europa i Àngel Guimerà, la Ctra. de Manresa, la Pl. Mestre Just o els carrers Òdena i Comarca, entre altres.

Així doncs, en aquestes dues temporades s’hauran retirat 241 arbres i se n’hauran plantat 670.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies