2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Igualada inicia l’elaboració del nou Pla Local de Joventut
I

Publicitat

La tinenta d’alcalde d’Igualada, Carlota Carner, ha anunciat aquest dimarts que l’Ajuntament ha iniciat l’elaboració del nou Pla Local de Joventut, que ha de donar continuïtat a l’anterior, que va tenir una vigència entre el 2016 i el 2020 i que ha estat prorrogat durant un any, tal com va acordar el Ple municipal del mes de novembre.

El Pla Local de Joventut és una eina de planificació estratègica que permet ordenar els recursos existents i definir les actuacions que caldrà desenvolupar durant els propers quatre anys pel que fa a l’àmbit de les polítiques de joventut. Carner ha destacat que es tracta d’un instrument que permetrà aportar legitimitat a aquestes polítiques municipals i establir-ne un full de ruta, a més de generar espais de treball amb el jovent i la resta d’agents implicats, facilitar l’organització i la coordinació entre recursos, afavorir la participació i la dinamització dels joves de la ciutat i generar aprenentatges i posar en valor el col·lectiu jove.

El Pla Local de Joventut està estructurat en quatre fases. La primera consisteix en l’elaboració de la diagnosi, que ha de permetre conèixer i analitzar la situació actual i les inquietuds dels col·lectius juvenils. Aquest pas previ ha de permetre el disseny i la planificació de les actuacions i passar a la tercera fase, que és la de la seva implementació. L’avaluació posterior ha de permetre fer balanç i valorar l’efectivitat de les accions i la conveniència de projectar noves iniciatives.

Carner ha explicat que actualment s’està procedint a la recollida inicial de dades que han de permetre planificar les polítiques de joventut i ha destacat que “per això és essencial que el qüestionari que hem elaborat per detectar aquestes inquietuds arribi al màxim nombre possible de joves”. L’enllaç per accedir a aquesta enquesta es difondrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i es pot trobar al web www.igualadajove.cat.

Un cop obtingut el resultat, el Departament de Joventut crearà grups de discussió que debatran sobre les línies estratègiques i els àmbits en què es vol treballar. La regidora ha destacat que “formar part d’aquests grups, que es trobaran de forma virtual, és una oportunitat per poder expressar i compartir l’opinió dels joves”. Carner ha afirmat, també, que “volem que aquestes accions sorgeixin gràcies a la participació de joves, professionals i entitats, i que cadascú aporti el seu granet de sorra per fer un pla tan realista com sigui possible i que també ha de ser flexible, adaptable i obert al diàleg, amb l’objectiu d’apoderar les persones joves, implicant-les activament en la vida de la ciutat”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies