21.2 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

Igualada inaugurarà la Capital de la Cultura Catalana amb un concert de Jordi Savall

El dissabte 5 de febrer a dos quarts de vuit del vespre tindrà lloc el concert inaugural d’Igualada Capital de la Cultura Catalana. El músic igualadí Jordi Savall dirigirà el ‘Llibre Vermell de Montserrat’ juntament amb els músics que conformen la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. El mateix Savall ha celebrat poder tornar a actuar a la capital de l’Anoia després de deu anys i ha explicat que la Basílica de Santa Maria té una “acústica ideal” per aquest tipus de música.

El concert de Savall serà un dels 250 actes que conformen la programació del primer quadrimestre de la capitalitat cultural. Entre les activitats destacades hi ha la programació d’un cicle de pensaments que s’ha titulat ‘Diàlegs capitals’, que convidarà a reflexionar sobre els reptes del segle XXI. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional. També s’han organitzat visites guiades al patrimoni històric igualadí com ara el cementiri d’Enric Miralles i Carme Pinós o al Fort de Sant Magí.

Amb motiu de la capitalitat cultural també neix el projecte Petites Biblioteques Lliures, impulsat per la Biblioteca Central d’Igualada. L’objectiu és portar la lectura a diferents barris d’Igualada on s’instal·laran petites biblioteques. El projecte està inspirat en les ‘Little Free Libraries’ que hi ha arreu dels Estats Units amb l’objectiu de fer arribar el plaer de la lectura a diferents zones de la ciutat, promoure l’intercanvi gratuït de llibres, fer comunitat i crear enllaços amb les associacions veïnals.

Coincidint amb l’any de la Capital de la Cultura Catalana, Igualada també celebra el bicentenari del gremi de traginers, un dels més antics del país. Per a l’ocasió s’han programat diversos actes com ara dues exposicions o la restauració de la bandera gran, original de 1856. El diumenge 23 es duran a terme els tradicionals Tres Tombs amb una vuitantena de carruatges i uns 300 animals. A més, enguany Igualada serà proclamada Capital dels Tres Tombs de Catalunya.

Altres activitats que es duran a terme seran la confecció de quatre murals dedicats a les entitats de la ciutat en diferents punts d’Igualada, així com també concerts, exposicions, teatre i fires.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La 7a Ruta de la Tapa convida a descobrir els sabors de Vilanova a preus irresistibles

Avui dijous arrenca la 7a Ruta de la Tapa de Vilanova del Camí amb la participació de 8 bars-restaurants del municipi. La Rucola, Flor...

La plaça de Diputat Provincial de l’Anoia, a l’aire per un grapat de vots

Quan tot semblava que el PSC podria substituir ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada a la Diputació de Barcelona,...

Igualada Som-hi celebra el suport rebut i haver pujat fins a ser segona força a l’Ajuntament

La candidatura d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) valora molt positivament el resultat obtingut a les eleccions municipals de diumenge i agraeix la confiança...

Últimes notícies