8.5 C
Igualada
Dilluns, març 1, 2021

Igualada impulsa un pla específic de suport al sector cultural

L’Ajuntament d’Igualada endega un Pla de suport específic al sector cultural a través del qual el Departament de Promoció Cultural vol contribuir a superar l’especial afectació que la pandèmia de la Covid-19 té en aquest sector, que pràcticament s’ha vist abocat a aturar tota la seva activitat.

Aquest Pla de ciutat, entre d’altres accions, vol prioritzar la interlocució acompanyament dels sectors culturals per escoltar les seves demandes. El document que s’ha elaborat és un recull de quinze mesures i accions impulsades des del Departament i que s’anirà ampliant des de la interlocució amb les entitats del sector. Per tant, es tracta d’un document viu, que anirà evolucionant en funció de la situació sanitària i les restriccions que la desescalada imposi en cada moment. Els objectius de totes aquestes mesures són:

• Fer suport en xarxes socials i establir estratègies per mantenir l’essència de les activitats culturals del calendari festiu, en la forma que les autoritats sanitàries ho permetin en cada moment.

• Establir les mesures i els mecanisme per intentar que l’impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural. Flexibilitzar les subvencions i establir ajudes als sectors més afectats.

• Fer costat al sector per a una represa el més ràpida possible de l’activitat a mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin.

• Establir una estratègia per repensar la Capitalitat de la Cultura Catalana d’Igualada, 2022, com a oportunitat per fer d’aparador de la cultura, al país.

Entre les mesures que preveu el Pla, que s’ha elaborat tenint en compte les necessitats i propostes dels representants del sector cultural, n’hi ha que ja s’han dut a la pràctica, com el projecte La Mostra a Casa, el suport a la celebració de la Diada de Sant Jordi o el suport als creadors locals a través de la programació del cicle Auditori Virtual de teatre, música i dansa, que s’estrena aquest diumenge, 17 de maig.

El Pla també preveu establir la creació d’un campus de sessions webinars de formació en comunicació i digitalització per oferir-les gratuïtament al sector cultural; adaptar la gestió de la convocatòria general de subvencions al calendari en què se’n pugui aixecar la suspensió; obrir una línia de subvencions i acords amb el sector de les empreses culturals més afectades, com el Teatre de l’Aurora o l’Ateneu Igualadí, atesa la limitació d’aforament amb que podran reprende l’activitat o dissenyar una edició del Mercat de Lletres adaptat a les limitacions que estiguin fixades a final de setembre, entre moltes altres iniciatives.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir