6 C
Igualada
Dimarts, novembre 24, 2020

Igualada impulsa un pla específic de suport al sector cultural

L’Ajuntament d’Igualada endega un Pla de suport específic al sector cultural a través del qual el Departament de Promoció Cultural vol contribuir a superar l’especial afectació que la pandèmia de la Covid-19 té en aquest sector, que pràcticament s’ha vist abocat a aturar tota la seva activitat.

Aquest Pla de ciutat, entre d’altres accions, vol prioritzar la interlocució acompanyament dels sectors culturals per escoltar les seves demandes. El document que s’ha elaborat és un recull de quinze mesures i accions impulsades des del Departament i que s’anirà ampliant des de la interlocució amb les entitats del sector. Per tant, es tracta d’un document viu, que anirà evolucionant en funció de la situació sanitària i les restriccions que la desescalada imposi en cada moment. Els objectius de totes aquestes mesures són:

• Fer suport en xarxes socials i establir estratègies per mantenir l’essència de les activitats culturals del calendari festiu, en la forma que les autoritats sanitàries ho permetin en cada moment.

• Establir les mesures i els mecanisme per intentar que l’impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural. Flexibilitzar les subvencions i establir ajudes als sectors més afectats.

• Fer costat al sector per a una represa el més ràpida possible de l’activitat a mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin.

• Establir una estratègia per repensar la Capitalitat de la Cultura Catalana d’Igualada, 2022, com a oportunitat per fer d’aparador de la cultura, al país.

Entre les mesures que preveu el Pla, que s’ha elaborat tenint en compte les necessitats i propostes dels representants del sector cultural, n’hi ha que ja s’han dut a la pràctica, com el projecte La Mostra a Casa, el suport a la celebració de la Diada de Sant Jordi o el suport als creadors locals a través de la programació del cicle Auditori Virtual de teatre, música i dansa, que s’estrena aquest diumenge, 17 de maig.

El Pla també preveu establir la creació d’un campus de sessions webinars de formació en comunicació i digitalització per oferir-les gratuïtament al sector cultural; adaptar la gestió de la convocatòria general de subvencions al calendari en què se’n pugui aixecar la suspensió; obrir una línia de subvencions i acords amb el sector de les empreses culturals més afectades, com el Teatre de l’Aurora o l’Ateneu Igualadí, atesa la limitació d’aforament amb que podran reprende l’activitat o dissenyar una edició del Mercat de Lletres adaptat a les limitacions que estiguin fixades a final de setembre, entre moltes altres iniciatives.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Som-hi insisteix en que el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada sigui paritari

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha lamentat que, "un any més", el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada tingui una gran bretxa de gènere, a...

L’igualadí Roger Argemí, entre els artistes que canten al disc de La Marató

Després de ser autor de la cançó “De la mano”, tema que vol donar visibilitat a les malalties neuromusculars, Roger Argemí participa en el...

Restaurants de pobles petits demanen que s’aixequi el confinament municipal de cap de setmana

Per als restaurants de pobles petits, el cap de setmana és el plat fort. És quan tenen més clients i, per tant, quan poden...

Aturat el projecte per a la instal·lació de plaques solars a l’Ateneu Gumersind Bisbal

Entre els principals eixos de l'acció municipal previstos per l'equip de govern de la Pobla de Claramunt per a l'actual mandat, destaca l'impuls a...

Declaració de béns

Si vostè que em llegeix ha format part alguna vegada del seu ajuntament com a alcalde o regidor, sap que ha hagut de presentar...
Compartir