12 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

Igualada homenatja la vintena de docents que aquest any es jubilen
I

Publicitat

El passat dijous dia 22 una nombrosa representació de la comunitat educativa igualadina va donar oficialment el tret de sortida al curs escolar 2022-2023 en un acte al Teatre Municipal de l’Ateneu, organitzat pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada

L’acte d’inauguració del curs escolar es va iniciar amb una conferència de l’analista social Eduard Vallory que, amb el títol “Educació: quin èxit per a quina vida?”, va desgranar les seves reflexions i experiències sobre el model educatiu i com l’escola pot millorar l’èxit educatiu dels alumnes i reduir el fracàs escolar. Vallory va ser un dels impulsors del projecte Escola Nova 21.

En una segona part de l’acte es va fer un reconeixement a la vintena de docents que han dedicat la seva vida professional al món de l’educació a la ciutat i que es jubilen aquest any. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament i esports, Patrícia Illa, van fer entrega d’una escultura de l’artista igualadina Teresa Riba al professorat de primària i secundària de diversos centres educatius de la ciutat que enguany tanquen la seva etapa professional.

Marc Castells els va fer un agraïment en nom de la ciutat: “sou els responsables de transformar la nostra societat, teniu el poder de canviar la vida a les persones” i els va animar a no rendir-se i a utilitzar aquest poder, tot assegurant: “la vostra feina es imprescindible i, com a administració, serem al vostre costat”. Finalment Castells va anunciar que l’any vinent s’invertirà 1 milió d’euros a les escoles de la ciutat.

Els mestres de primària homenatjats en l’acte de dijous van ser M. Teresa Torres Rosell, Montse Duran Molinero i Inma Grañana Bort de l’Escola Garcia Fossas; Montserrat Cardona Serra de l’Escola Ateneu Igualadí; Toni Vilalta Carrera de l’Escola Emili Vallès; Teresa Mas Vilanova  i Josep Maria Llevadot Navas de l’Acadèmia Igualada; Antònia Comaposada Companys del Col·legi Monalco; Lina Codina Torruella de l’Escola Dolors Martí, Berta Ribera Sierra i Francina Gabarró Castelltort de l’Escola Gabriel Castellà; Montessar Duran Bergadà d’Escolàpies Igualada, Rosa Roca Corbella de l’Escola Mare del Diví Pastor; Rosa Casany Mora, M. Àngels Buscall Sarrado i Josep Benito Delgado de l’Escola Ramon Castelltort; Carmelo Santafé López de l’Escola Àuria; i Josep Maria Susanna Domingo del Col·legi Jesús Maria.

Pel que fa als professors de secundària, es va demanar la presència a l’escenari dels que s’han jubilat enguany: Julián Martín Morales i Maria Velasco Cerezo de l’Institut Milà i Fontanals; Jaume Riba Torralba, Consol Ribera Villorbina i Henar Morera Velázquez de l’Institut Pere Vives Vich; i Maria Mercè Badal Argerich de l’Institut Joan Mercader. Tots ells van rebre un calorós aplaudiment per part del públic assistent. En acabar l’acte es va fer un refrigeri al pati de l’escola Ateneu.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies